Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Туризъм » Иди и виж: Уникални филмчета показват значими туристически обекти в Перущица
Важно Маршрути Перущица Посоки Регион Туризъм

Иди и виж: Уникални филмчета показват значими туристически обекти в Перущица

Червената църква край Перущица

Римска сграда, изградена в IV или най-късно до началото на VI век при управлението на император Анастасий I. Това е червената църква край Перущица, един от най-посещаваните туристически обекти в общината, а и в цяла Пловдивска област. Тя е и първият обект, който бива популяризиран в новата инициатива на общинското ръководство – с кратки филмчета да бъдат показани значимите обекти в и край града.

„Това е напълно наша инициатива. Искаме да покажем богатствата на общината. Първото видео е заснето от човек от екипа на администрацията – Дани Тошкова“, коментира кметът на Община Перущица пред ПловдивПрес Мария Витанова-Вълканова.

Чрез други видеа, отново заснети от Тошкова, ще се покажат и рекламират и други обекти в Перущица. „Със сигурност пандемичната обстановка се е отразила на туризма. От друга страна, Червената църква е на открито, спокойно може да се посещава. Но очакваме повече посетители“, коментира още Вълканова.

Общинската администрация не е определила конкретният брой забележителности, които да бъдат промотирани, но със сигурност паметниците на културата от национално значение ще бъдат заснети. Така например църквата с особено значение за перущенци

„Св. Архангел Михаил“, която е била последна крепост и убежище на въстаналите през април 1876 година срещу турското робство жители на Перущица, ще намери място в поредицата. Нея възпява в Епопеята Иван Вазов в поемата „Кочо“. 

В историческата лента са включени още Историческият музей, Дановото училище, Паметникът на трите поколения и др.

Клиповете могат да бъдат видени в страницата във фейсбук на Община Перущица, както и на страницата на кмета Мария Витанова-Вълканова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...