Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Вицепрезидентът на Виетнам дойде в Пловдив
Случка на деня

Вицепрезидентът на Виетнам дойде в Пловдив

Вицепрезидентът на Виетнам бе посрещната от зам. -кмета Анести Тимчев.

Зам.-кметът Анести Тимчев посрещна в Пловдив официална делегация водена от вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан. Вицепрезидентът е на първата си официална визита в България като първо посети София по покана на държавния глава. Своята първа визита в Европа след избирането й Во Тхи Ан Суан осъществява именно в България.

По време на посещението си в Пловдив виетнамският вицепрезидент посети забележителностите в Стария град, сред които Античен театър, къщите „Клианти“ и „Хиндлиян“ и музейна аптека „Хипократ“.

„Много се радвам, че отделяте време да посетите нашия град“, приветства виетнамския вицепрезидент Анести Тимчев.

„За първи път съм в Пловдив, но съм слушала за вашия град. Вече 70 години Виетнам и България поддържат дипломатически отношения и тази история и връзка трябва да бъдат продължени. Надявам се, че днешната среща ще бъде повод за тяхното допълнително укрепване“, заяви Во Тхи Ан Суан.

Тя остана впечатлена от туристическите атракции в Стария град и се поинтересува от това как общината успява да ги съхранява толкова добре.

„Забелязвам, че всички музейни къщи са много добре съхранени. Във Виетнам също имаме много старинни обекти, с многовековна история, и бих се радвала да си сътрудничим с Община Пловдив като обменим опит относно поддръжката на такива комплекси“, коментира Во Тхи Ан Суан.

По време на срещата зам.-кметът и вицепрезидентът обсъдиха и възможностите за разширяване на студентския обмен като вицепрезидентът заяви, че би било хубаво повече студенти от Виетнам да идват в България и Пловдив, защото тук има много авторитетни институти.

Тя изрази желание да промотира качествата на Пловдив, за да може повече виетнамски граждани да видят историята на града.

В края на визитата си вицепрезидентът Во Тхи Ан Суан връчи на Анести Тимчев специален подарък в знак на благодарност за оказаното гостоприемство.

„Винаги можете да разчитате на гостоприемството на Пловдив и винаги сте добре дошли тук“, отбеляза Тимчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...