Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Домуващите ще плащат 150 лв. годишно за Синя зона, билетите за зала „Тропик“ не се променят
Градът Община Пловдив

Домуващите ще плащат 150 лв. годишно за Синя зона, билетите за зала „Тропик“ не се променят

Общинският съвет на Пловдив

Мария МОРУНОВА

Откриват три нови зали в Регионалният природонаучен музей в Пловдив. Това е сред причините ръководството на музея да посика промени в билетите си за посещение. Така дирекорът на музея Огнян Тодоров аргументира исканата промяна на цените на билетите. Той присъства на сесията на Общинския съвет, мкойто трябва да увеличи не само билетите в музея, но и други такси.

„Разходите за залата с пеперудите се вдигна. Увеличи се доставката, ние доставяме доставки от Англия два пъти седмично. За да поддържаме залата отворена, трябва да променим цените. Дали ще е 1 или 2 лв., цената е символична“, коментира още директорът Тодоров.

Димчо Петров от ВМРО предложи билетите за деца до 7 г. за зала „Тропик“ да не се променят и да останат 1 лв., не да се вдигат на 2 лв. Да не се променя и таксата за ученици и студенти, която е 3 лв. С 26 „за“ предложението му се прие.

Председателят на групата на БСП Николай Радев заяви, че няма да подкрепят исканите повишения, защото аргументация има за Природонаучния музей, но не и за другите искания.

Веселин Парасков от групата на „Съюз за Пловдив“ се захапа за исканата промяна за талона за паркиране в Синя зона за домуващи, който ще скочи от 60 на 150 лв. за година.

Зам.-кметът Тодор Чонов отговори, че в основата на исканото увеличение е подобряването на транспорта в Пловдив. „Едно от нещата в тази насока е изтласкването на автомобилите от центъра към периферията. Вкарването на ред в паркирането е чрез разширението на Синя зона, въвеждаме и Зелена зона. Увеличението на 150 лв. за година , разпределено по месеци, ще е с около 12 лв. на месец. С оглед инфлацията смятаме, че увеличението е разумно и че ударът върху гражданите ще е разумен. Събраните средства повее от паркиране  ще се инвестират във въвеждане за нова система за паркиран“, допълни той.

Таксите бяха увеличени с 30 гласа „за“, нито един „против“ и 16 „въздържал се“.

Още

Над два пъти поскъпва абонаментът в „Синя зона“ в Пловдив, вдигат и други цени
Сватбите в Пловдив поскъпват с 15%, скачат и други услуги
Искат по-високи цени за сватбен ритуал в Пловдив
По-скъпи билети ще плащаме в Природонаучния музей

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...