Quantcast
Новини Пловдив » Важно » МВР проверява строителството на АМ „Хемус“, снима лотове 4 и 5 с дрон
България Важно

МВР проверява строителството на АМ „Хемус“, снима лотове 4 и 5 с дрон

Магистрала "Хемус"

Главна дирекция „Национална полиция” извършва проверки на строежа на АМ „Хемус”. Те започват от днес със заснемане с дрон на лотове 4 и 5. В проверката участват и служители на ОДМВР-Ловеч.

„Ангажирали сме сериозен ресурс от служители на ГДНП и ОДМВР-Ловеч за ускорена проверка на строителството на АМ „Хемус”, обясни директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев, цитиран от Нова.

Той каза още, че по данни на МРРБ средствата, отпуснати за лот 4, са 75 млн. лв., от които 72 млн. са преведени на пловдивска фирма, още 91 милиона лева, от които 74 милиона са преведени на фирма подизпълнител на следващия лот 5.

ОДМВР-Ловеч проверява в детайли договорите, включително собствеността на терените, отчужденията, разрешението за строеж, наличието на наеми за техника и доставка на материали. „Целта ни е да проследим в детайли цялостното движение и усвояване на отпуснатите, преведени и усвоени до момента средства”, заяви комисар Станев.

„Снимките, заснети с дрон на терена, обхващащи лот 4 и 5, ще се приобщят към документацията на проверката, по този начин ще се действа и за останалите участъци”, допълни той.

Гл. комисар Станев увери, че  инспекцията ще продължи с ускорени темпове, именно затова е ангажиран сериозен ресурс от служители на ГДНП и областните дирекции.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...