Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Над 200 души се имунизираха в изнесения ваксинационен пункт пред Метро
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Над 200 души се имунизираха в изнесения ваксинационен пункт пред Метро

Комисията съветва правителствата на 27-те да обмислят общи поръчки на консумативи, както и на по-голямо от обикновеното количество антигрипни ваксини
Ваксина

9730 ваксинации, от които 7906 първи дози, са направени в Пловдивско през изминалата седмица между 18 и 24 октомври, съобщават от РЗИ. От общопрактикуващи лекари и ваксинационните центрове за периода са направени 384 от т.нар. бустерна доза /трета доза/. Проведени са 251 имунизации в мобилния имунизационен пункт в магазин Метро, какъвто се организира всеки уикенд. Издадени са сертификати на всички желаещи имунизирани, включително и такива, които са провели ваксинацията си извън РЗИ – Пловдив.

3 682 предписания по отношение на COVID-19, съгласно актуалните заповеди на Министерството на здравеопазването, са издали от Районната здравна инспекция за 18-24 октомври 2021 г. Регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в Пловдивска област за този период са 2519. На всички диагностицирани е проведено епидемиологично проучване. Издадени са 844 предписания за поставяне под домашна изолация или карантина.

От здравната инспекция съобщават, че са извършени 14 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, определени със заповеди на министъра на здравеопазването за периода, по видове обекти. В заведения за обществено хранене са направени 5 проверки, в хранителни магазини – 6, в други обекти с обществено предназначение – 2. Направена е и една проверка по сигнал на гражданин. Актовете за установяване на административно нарушение са два. Част от проверките са извършени съвместно с полицията.

РЗИ – Пловдив извършва също така ежедневен 24-часов граничен здравен контрол за спазване на противоепидемичните марки на ГКПП Аерогара „Пловдив“. Издадените предписания за 10-дневна карантина на пристигащи от рискова зона са 192.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...