Новини от Пловдив » Градът » РИК 16 пита ЦИК: Какво правим с избиратели с температура на 14 ноември?
Градът ИЗБОРИ 2022 Пловдив

РИК 16 пита ЦИК: Какво правим с избиратели с температура на 14 ноември?

Областният управител Ангел Стоев се срещна с членовете на РИК 16

Ще бъде отправено питане към ЦИК как да се процедира с членове на СИК и избиратели, които имат температура над 37 градуса, засечена на входа на изборната секция в деня на вота, стана ясно на среща в областната администрация с пълния пъстав на 16 РИК.

Изборите за президент и вицепрезидент и народни представители ще бъдат осъществени в ситуация на пандемия от ковид, затова всички противоепидемични мерки ще бъдат засилени. “Трябва да осигурим правото на всеки да гласува и да опазим здравето на гласоподавателите и членовете на СИК и РИК“, подчерта областният управител Ангел Стоев.

„Подсигурена е регулярна дезинфекция на двете палати на Панаира чрез договор с общинско предприятие“, съобщи главният секретар на областната администрация Георги Янев. Той уточни, че първата дезинфекция ще бъде направена два часа преди РИК 16 да се нанесе в помещенията. За подвижните СИК, които ще обслужват болните от ковид и карантинираните, ще бъдат осигурени защитни облекла, шлемове и дезинфектанти.

Дезинфектанти и маски със защита FFP2, както и хирургични маски и дезинфектанти ще има за всички членове на секционни избирателни комисии.

От областната управа съобщиха, че храната и напитките в палатите ще бъдат от вендинг автомати, като в близост ще има микровълнови печки за стопляне на храната.

Обученията на членовете на СИК ще бъдат проведени онлайн за максимална защита от заболяване. Те ще бъдат осъществени във вторник, сряда и четвъртък в диапазона 18-19:30 ч., като ще могат да бъдат гледани и на запис.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...