Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Трактор се включва в чистенето на коритото на Марица
Градът Пловдив Случка на деня

Трактор се включва в чистенето на коритото на Марица

Машината, която се включва в чистенето.
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Около 170 декара от коритото на река Марица се предвижда да бъдат почистени от храстовидна растителност с помощта на по-ефективна техника, която вече работи в най-обраслите зони. Това стана възможно, след като при изменението на бюджета за 2021 г. Общинският съвет гласува около 31 000 лв. за наемането на трактор с мулчер.

В продължение на 10 години след последното голямо почистване от външна фирма речното корито се поддържа от екип на „Градини и паркове“. Но растителността през това време разви много голяма коренова система и бързо избуява отново.

„Тримата ни налични работници, оборудвани с тримери и малък шредер, вече трудно се справят. С наетата машина по-бързо ще почистим по-голяма площ преди началото на зимата като превантивна мярка срещу опасността от наводнения“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Той напомни, че Община Пловдив подготвя проект за основното почистване на Марица от растителността и наносите и за укрепване на подпорните стени, където това се налага.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...