Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Сценарият се повтаря, ако останем първа сила, ще се опитаме да съставим кабинет
България Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения

Борисов: Сценарият се повтаря, ако останем първа сила, ще се опитаме да съставим кабинет

Бойко Борисов

Сценарият се повтаря от предишния вот – всички агенции даваха преднина от 8% на  ГЕРБ и след това те започват да се стопяват. Благодаря на всички, които гласуваха при този тотален тормоз и истинско насилие. Ниската активност показа тоталното несправяне на организирането на изборите на този кабинет и в световната история ще влезе как една възрастна жена я гони полицията и тя яде бюлетината – дотам докараха. Това заяви  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като станаха ясни първите резултати от изборите.

Към момента сме първа политическа сила, но това напрактика няма никакво значение. Това, че влиза и „Възраждане“ също трябва да ни говори много. Искрено съжалявам Христо Иванов и Атанас Атанасов, не заслужават тази съдба, доста обидно да имаш претенциите да си най-знаещ и можещ, а неблагодарният български народ да ти отрежда последно място. А това, че не са си подкрепили кандидата за президент, показва, че имат тежка зависимост и лъжлива политика за център-дясно, анализира Борисов.

“ Само за три месеца ИТН слезе надолу с 10-15%, което показва колко са чувствителни българите към безотговорността, защото всичко това, което и днес говорят колегите ни, още на първия мандат можеше да се направи и не налагаше да похарчим половин милион за избори“, коментира Борисов.

„Най-вероятно като дойдат резултатите от чужбина няма да сме първи, но един депутат повече или по малко не носи стабилност. И вместо да оценят избора на хората и нашата оценка – за трети път под репресия по техните правила печелим, изтъкна Борисов.

„От утре трябва да се сформира парламент и стабилно мнозинство. Какво ще се промени сега – даже точно обратното, тези, които доведоха хаоса, трябва да направят и политика – как ще решат здравната криза, цените и сметките за тока, не знаем никой не говори за политика досега. Така че ние ще продължим да се държим отговорно и смяната на една прическа не значи промяна, по-скоро подмяна. Този парламент ще е по -скучен, защото няма основни говорители, каза лидерът на ГЕРБ относно Мая Манолова.

От това, което идва от нашите представители, има вече разминавания между контролните талони. В момента, в който натиснаха ромските махали, ИТН, ИБГНИ, ДБ слязоха надолу, а ГЕРБ си е същото и ще е интересно да се направи едно статистическо проучване.

Възторгът, в който изпадат колеги от класирането си – моят прочит е друг. Народът успя да изгони мутрите от парламента, вместо да идат – те си тръгнаха”, допълни Борисов.

Няма да им доставя това удоволствие да си подам оставка. Не очаквам да има стабилно правителство, категоричен беше Борисов. Той уточни, че ако са първа политическа сила, са длъжни да опитат да съставят правителство и ще поканят за разговор следващите партии.

„Длъжни сме да опитаме да направим правителство, с всички партии, които искат. Демократичната логика е да поканим първите, вторите, третите и т.н. Ако откажат, значи имат друго намерение. С БСП не бихме направили правителство“, каза още той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...