Quantcast
Новини Пловдив » България » Нинова: БСП ще се отзове на преговори за правителство
България ИЗБОРИ 2021 Мнения

Нинова: БСП ще се отзове на преговори за правителство

Корнелия Нинова

Ниската избирателна активност, и то на президентски избори и на парламентарни избори, е много силна камбана за всички ни за недоверие, за апатия в хората. Това е проблем за всички ни, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след изборния ден.

Според нея трудното започва от утре. Тя разкри, че от партията ще бъдат диалогични. Но алармира, че докато се водят преговори, няма да има време за приемане на бюджета за 2022 г.

„Ще положим огромни усилия по отношения на политиките като здравеопазване, енергетика. За нас като партия на първо място са програмите и политиките, когато бъдем поканени на разговори, ще подходим разумно. БСП ще се отзове на евентуална покана за преговори по съставянето на правителство, каза тя.

„92% от членовете на БСП са подкрепили Румен Радев. Мисля, че това му донесе позитиви. Що се отнася до нашите резултати, към този момент сме на трето място. Мисля, че позицията, която имахме в 46-ия парламент, ни помогна да нямаме този срив, какъвто имаха останалите партии на промяната“, каза още Нинова и добави, че въпросът за оставката й не е бил обсъждан на съвет.

При евентуални коалиционни партньори от БСП ще отидат, след като това бъде обсъдено на Национален и на Коалиционен съвет. Решението не било еднолично на Нинова, посочи тя. И добави, че няма да очертава и червени линии предварително.

„Ще подкрепим Румен Радев на втори тур, той е наша кандидатура. Оптимизмът ми от сутринта беше попарен от ниската избирателна активност. Това го казвам не само като председател на БСП, не само като политик. Тази ниска избирателна активност е опасна за държавността. Трябва да го осъзнаем и да вземем мерки за това“, заяви още Нинова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...