Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Опашки пред секциите в „Тракия“, дистанция не се спазва СНИМКИ
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив

Опашки пред секциите в „Тракия“, дистанция не се спазва СНИМКИ

По 15-20 души чакат пред всяка секция в СУ "Черноризец Храбър", снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Опашки се извиха пред секциите в район „Тракия“. По 15-20 души пред всяка секция в СУ „Черноризец Храбър“ чакат реда си да гласуват, видя репортер на ПловдивПрес. Хората са с маски, но дистанция от метър и половина не се спазва.

Членове на СИК-овете оказват съдействие на избирателите, които се затрудняват с машинния вот.

Извиха се опашки пред секциите В СУ „Черноризец Храбър“, снимка: ПловдивПрес

„Предимно по-възрастните имат проблеми с поставянето на картата. Напътстваме ги и се получават нещата. Средно между 45 секунди и минута и половина е времето, за което избирателите гласуват“, обясни пред ПловдивПрес Василка Господинова – председател на Секция №5. Тя допълни, че сутринта е имало технически проблем с включването на машината, но специалистът се е справил за 10 минути.

Наблюденията на Василка Господинова са, че спрямо предишни избори, сега активността е по-слаба.  До 11 часа в секцията бяха гласували 76 души. „Прави ми впечатление, че тази година все повече млади хора изявяват желание за дадат своя вот. Така беше на изборите през април и юли. Тази сутрин момче на около 20 години влетя с невероятен ентусиазъм и за секунди се справи с машинното гласуване“, коментира още председателят на секция №5.

 

Избирател чете инструкциите на информационното табло пред секциите за гласуването с машина, снимка: ПловдивПрес

Тя призна, че има притеснение сред членовете на СИК-овете заради броенето на контролните разписки от машинния вот, но вярва, че ще се справят.

“ Ще се забавим, но се събразяваме с изискванията на ЦИК“, коментира пред ПловдивПрес и Евдокия Колева- председател на секция №2. От 632 -ма с право на глас до 11 часа бяха гласували 53-ма за президент и 51 – за парламент. „Двама по-възрастни избиратели се объркаха и затова има разминаване. Вместо да изберат опцията „„Избори за президент и вицепрезидент и за народни представители“, те са натиснали „Избори за президент и вицепрезидент“. Спрямо предишни избори сега по-малко хора до обяд са гласували“, коментира тя.

Семейство Иванови е сред чакащите да упражнят правото си на вот. Те споделиха, че не се притесняват от машината, защото вече са направили пробно гласуване.

„Искам промяна и ще изчакам реда си. Два парламента не съставиха правителство, дано този път имаме редовен кабинет. Зимата ще е тежка – ковид, цените на всички стоки скачат всеки ден, трябва да има правителство“, каза млад мъж.

СУ „Черноризец Храбър“, снимка: ПловдивПрес

В секция№ 15 до 11,30 часа бяха гласували 88 души. Членовете на СИК споделиха, че активността при тях е по-голяма.

В СУ „Димитър Матевски“ също се извиха опашки около 12 часа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...