Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Лаборатории ангажират потребителите от третата възраст в създаване на нови храни
Бизнес Образование Храни и напитки

Лаборатории ангажират потребителите от третата възраст в създаване на нови храни

УХТ

За втора година Университетът по хранителни Технологии – Пловдив работи по проект на Европейската комисия и Европейския институт за иновации и технологии – „RIS Consumer Engagement Labs“.
Проектът включва поредица от семинари, в които възрастните потребители предлагат нови хранителни продукти, като впоследствие те се разработват и представят на пазара от местните хранителни компании.
Целта е със съвместни усилия да се създаде нов, вълнуващ хранителен продукт, който би отговорил на изискванията на целевите потребители.
През втората година методологията на проекта беше представена на редица фирми, свързани с хранителната верига. Представители на водещи компании от хранително-вкусовата промишленост заеха мястото на потребителите и споделиха своите виждания кои са основните моменти и заинтересовани страни при създаването на нов хранителен продукт.
Работата по проекта стартира през 2019 г. в 4 държави – Литва, Полша, Португалия, Испания, а през първата половина на 2020 г. е въведен в още 6 – Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия и Словакия. До този момент над 150 потребители активно участват в съвместното създаване на нови продукти, като през 2020 г. вече има реализирани 4 нови и продължава работата по още 7.
Втората част на проекта „RIS Consumer Engagement Labs“ ще завърши с онлайн събитие на 19 ноември 2021, на което ще се представят всички основни акценти от свършеното до момента, от страна на бизнеса, както и от участниците от сребърната възраст.
Координатор на проекта е Варшавският университет с партньор в България – Университет по хранителни технологии-Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...