Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Прокуратурата подхвана дрогирания шофьор, предизвикал меле в Кючука, още няма обвинение
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Прокуратурата подхвана дрогирания шофьор, предизвикал меле в Кючука, още няма обвинение

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за мелето в „Кючук Париж“.

В хода на разследването е установено, че лек автомобил „Порше Кайен“, собственост на 37-годишен мъж, се движел по ул. „Стефан Стамболов“.  При наближаване на кръстовището с ул. „Славееви гори“, настигнал движещия се пред него автомобил „Нисан“, собственост и управляван от 18-годишен пловдивчанин, и предприел маневра изпреварване. Когато поршето почти се изравнило с нисана, последният предприел маневра ляв завой, препречил пътя на джипа и последвал удар между двете коли.

Вследствие на удара лекият автомобил „Порше“ напуснал пътното платно и блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк.

След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Водачът на поршето напуснал мястото на произшествието и същата вечер се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Той е тестван за алкохол и наркотици. Установено е наличие на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за изследване. Тестът за алкохол е отрицателен.

Пострадалите от пътното произшествие пешеходци жена на 49 г. и дъщеря й – на 15 г., били откарани от екип на ЦСМП в болница за оказване на медицинска помощ. Установено е, че двете са без опасност за живота, както и третия пешеходец.

По делото е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, включително водачът на нисана, както и пътниците в поршето.  Иззети са записи от охранителни камери. Продължават действията по разследването с разпити на свидетели. Предстои да се съберат документи относно оказаната медицинска помощ на двете пешеходки и да се установи с назначаване на медицинска експертиза характера вида на причинените им телесни повреди.

Предстои назначаването на автотехническа и автооценителна експретизи, тъй като следва да се установи механизмът на пътното произшествие, респективно извършените нарушения по Закона за движение по пътищата от участниците в него.

Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на 37-годишния водач и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по разследването продължават.

Към   настоящия момент не е повдигнато обвинение.

Шофьорът на джипа „Порше Кайен“ е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, след изтичането на които предстои да бъде разпитан в качеството на свидетел.

Още

Джип помете дърво в „Кючук Париж“ и рани трима, шофьорът избяга
Джипът, помлял дърво, се вряза и в стълб
Шофьорът, сътворил мелето в Кючука, сам се е предал в полицията
Шофьорът от Кючука е бил дрогиран

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...