Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Румен Радев: Свиквам НС в най-близко време
България Важно Политика

Румен Радев: Свиквам НС в най-близко време

Румен Радев

„В най-близко време, във времето, когато се обнародват имената на народните представители, ще свикам Народното събрание. Аз вярвам, че партиите ще надмогнат своите различия в името на общото бъдеще и ще има устойчиво мнозинство.“ Това заяви президентът Румен Радев. Той присъства на клетвата на новите конституционни съдии.

Държавният глава поздрави всички хора, отишли до секциите вчера, за да гласуват. Поздрави и партия „Продължаваме промяната“ за категоричния й успе.

„Това е шанс, това носи надежда, виждате, че битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила, партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност това е основната им цел, те не го крият и никога не са жалили ресурси особено, няма да ги пожалят и сега, тази седмица. Затова призовавам всички сънародници, които искат да живеят в една достойна, модерна България, излезте и гласувайте, за да направим промяната необратима“, каза още Румен Радев.

Новите конституционни съдии Соня Янкулова и Янаки Стоилов се заклеха, а новия председател е Павлина Панова. От съда днес си тръгват Борис Велчев и Георги Ангелов. Изтече мандатът и на Анастас Анастасов, но негов наследник ще бъде избран от новия парламент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...