Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Тук-там, много ме е срам! И други ползи от вота
Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения

Тук-там, много ме е срам! И други ползи от вота

Тук и там
  • Луна опердаши Волен, Валери, Горан…Йоло Денев събра над 3 хил. гласа

Спас КУЗОВ


Чалга, див популизъм и носталгия по утрото на Прехода. Това са част от характерните белези на тези президентски избори, показват тенденциите при обработени над 60% от протоколите.

Фолк певицата Луна Йорданова събра 12 412 гласа досега, което ѝ донесе 0,78 % от вота на българите. Изпълнителката на „Тук-там, дали да ти дам, много ме е срам“ опердаши с почти двоен резултат цял списък стари политически вълци като Волен Сидеров, Валери Симеонов, Александър Томов, че даже и традиционно обиращия част то протестния вот Светльо Витков.

Луна, направи най-запомнящото се шоу в предизборната кампания при т. нар. опити за телевизионни диспути, когато попита Сашо Томов „Лупи, ще подпишеш ли за лустрация“, нарече Николай Малинов „Шпионин“, а после с ослепителна усмивка изстреля „Чудя се какво правят тия трима души, дето ни окрадоха държавата тук. И оня другия дето се скри (за Волен Сидеров). Мястото им е в затвора, не в студиото на bTV“.

Скандалът носи дивиденти, доказан трик в рекламата, а и в политиката. Ту-там, много ме е срам, но глас ще ти дам, би трябвало да е мотото на тези, които са пуснали бюлетина за позавехналата фолкбомба.

„Имам човек в парламента“. По пистата на успелите политици се пусна и Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Номерът „Лице назаем“ сработи в най-големия столичен район, където „лошото момче“ на рапа триумфира над Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Лично аз обаче се чудя какво ще върши в парламента. Предпочитам да го слушам как пее, а не как произнася речи от трибуната в пленарната зала. Би могъл да се поучи от краха на сценаристите.

Изборите показаха, че нищо старо не е забравено, особено от утрото на Прехода, когато Йоло Денев беше неизменим атрибут от трибуните на протестите в началото на 90-те. Бай Йоло е събрал над 3 хил. гласа и засега не е последен в списъка от кандидат-президенти.

Дивият популизъм и насаждането на неосъзнат страх от пандемията и мерките по овладяването ѝ също даде добри резултати. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов успя да убеди близо 200 хил. българи да пуснат квитанция за него, което му носи, по неокончателни данни около 13% от гласувалите. Забележителен резулат. Изграден върху правилото: Обещавай просто и ясно. Плитка мисъл по няколко фронта – утвърден похват в пропагандата още през 30-те години.

Този пример е христоматиен от агитацията на Костадинов:

❌ да се премахнат всички ограничителни мерки,

❌ да се премахне зеленият сертификат и

❌ да се спре тормоза над нашите деца в училище.

‼️ Още тази седмица трябва да започнат действия за нормализиране на живота на България, не можем да чакаме да мине поредната грипна вълна, която е маскирана като т.нар. ПЛАНдемия.

По същия начин Костадинов може да обещае и екскурзия на Марс за всеки и съм сигурен, че десетки хиляди у нас и в чужбина ще му повярват безрезервно.

Костадинов и неговото „Възраждане“ имат бъдеще. Убеден съм!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...