Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В ОУ „Драган Манчов“ тестваха 250 деца за 20 минути
COVID-19 Важно Градът Здраве Образование Пловдив

В ОУ „Драган Манчов“ тестваха 250 деца за 20 минути

Тестовете, с които изследват учениците от 1. до 4. клас

Галина ГЕОРГИЕВА

250 деца от 1. до 4. клас в ОУ „Драган Манчов“ в Пловдив се върнаха в класната стая, след като бяха тествани с щадящи тестове. Тази сутрин учители и родители с ръкавици и маски изследваха малчуганите, а резултатът – няма положителна проба .

Още в 6,50 часа  14 преподаватели, които не са били ваксинирани и не са преборедували, са си направили тест в училището. За малките ученици процесът е стартирал в 7,40 часа и е продължил 20 минути.

ОУ "Драган Манчов"
ОУ „Драган Манчов“

Всички 13 паралелки от начален етап преминават към присъствено обучение. Повече от 80% от родителите са съгласни децата им да бъдат тествани в понеделник и четвъртък всяка седмица. “ 269 са подадените декларации при нас, а днес в училище се върнаха 250 деца. Всичко мина спокойно, за 20-ина минути учениците бяха тествани, накрая те се забавляваха и се радваха, че резултататите показват С т.е. има една черта и са отрицателни. След това проветрихме и дезинфекцирахме стаите и учебният процес стартира нормално“, разказа пред ПловдивПрес директорът на ОУ „Драган Манчов Десислава Стаменова.

Десислава Стаменова
Десислава Стаменова

Тя самата, заедно с учителката на 3 А клас, направили тестовете на учениците и ги успокоили, че за няколко минути училището ще се превърне в лаборатория. „Казах им, че няма нищо страшно, за да са здрави, се налага да се изследват. В целия процес се включиха всички колеги от начален етап, двамата зам.-директори, част от преподавателите в прогимназиален етап,  съдействаха 16 родители-доброволци, които имат зелен сертификат, лекарят от Математическата гимназия и медицинска сестра, както и непедагогическият персонал“, обясни още Десислава Стаменова.

В петък получили 580 теста, а днес са използвали 250. Следващото изследване ще се проведе в четвъртък сутринта. След това училищата в Пловдив очакват нова доставка на тестове.

Колко паралелки в Пловдив и областта се върнаха в клас и има ли положителни тестове – четете по-късно в ПловдивПрес! ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...