Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » В Черна гора отменят новогодишните тържества заради COVID-19
COVID-19 Свят

В Черна гора отменят новогодишните тържества заради COVID-19

Ваксинирани са 58,3% от пълнолетното население на Черна гора с първа доза ваксина срещу COVID-19, а напълно имунизирани са 54,6 процента. Почти 31 000 души са получили трета доза от ваксина срещу коронавируса до момента.

Въпреки добрия темп на ваксинация властите ще забранят концертите и тържествата за новогодишната нощ, отменят се и сватбените празненства. Ресторантите и баровете могат да стоят отворени до полунощ, съобщи БТА.

„Епидемиологичната обстановка не позволява подобни събирания. Ситуацията може да се промени, но не вярвам, че ще се промени за толкова кратък период от време“, каза министърът на здравеопазването Йелена Боровинич-Бойович в отговор на въпроса дали решението може да бъде променено през декември.

Правителството обмисля и възможността от 1 декември да направи COVID сертификата задължителен за всички служители в публичната администрация, в това число работещите в здравеопазването, образованието, полицията и военните.

Сега сертификатът е задължителен при влизане в Черна гора, при посещаване на представления, спортни събития и други. Представителите на властите изискват документа и на входа на новогодишния базар на открито, който заработи от вчера в столицата Подгорица.

Здравният министър на Черна гора – пулмолог и консултант по инфекциозни болести, отново призова гражданите да спазват ограниченията и да се ваксинират. Министерството информира, че всички хора, които са починали от коронавирус в страната до момента на възраст под 50 години, не са били ваксинирани.

Броят на активните случаи в момента е 4 651. Според компетентните власти в страната 324 са новозаразените с COVID -19. Our World in Data отбелязва в коментар към актуалните данни за пандемията, че броят на заразените в Черна гора е по-нисък от реалния заради ограничения брой тестове, които се правят в страната./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...