Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Етническите общности в Пловдив създадоха Градина на толерантността
Случка на деня

Етническите общности в Пловдив създадоха Градина на толерантността

Етническите общности в Пловдив – руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи създадоха нова Градина на толерантността .Тя е четвъртата по ред и се намира в район „Северен“. В зелената площ между ул. “Ян Хус” и бул. „Васил Априлов“ бяха засадени 7 дървета от вида лейландски кипарис. Всяка народност посади по една фиданка, а живот на седмата бе даден съвместно от всички присъстващи общности.

В инициативата се включиха председателят на Фондация „Заедно“ Лалка Златанова (българска общност) и представителите на останалите общности във фондацията- Хрипсиме Нурикян (арменска общност), Давиде Кристиано (италианска общност), Ахмед Пехливан (турска общност), Олга Атанасова (руска общност), председателят на ОЕ „Шалом“ Светлозар Калев (еврейска общност), Кристиян Ангелов-председател на младежката организация на ОЕ „Шалом“ (еврейска общност), както и младежи от различните общности.

Участваха още служители на общинската администрация на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“.  Заместник-кметът на „Северен“ инж. Илиян Козарев пожела да се запазят и в бъдеще традициите Пловдив да бъде прекрасно място за съжителство и толерантност между отделните общности в града.

Инициативата на фондация „Заедно“ се осъществи съвместно с младежката организация на ОЕ „Шалом“ в града под тепетата и със съдействието на кметството на район „Северен“. От 2018 г., всяка година на Международния ден на толерантността- 16 ноември общностите засаждат по 7 дървета в различните райони на Пловдив. Етно градини има вече в районите „Централен“, „Тракия“ и „Източен“.

Градините на толерантността в Пловдив се създават като послание за мир и разбирателство между представителите на етнически и религиозни общности в града на тепетата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...