Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Научен форум в ПУ разглежда света през призмата на пандемията COVID-19
COVID-19 Градът Образование Пловдив

Научен форум в ПУ разглежда света през призмата на пандемията COVID-19

ПУ "Паисий Хилендарски"

Научен форум „Иновации и конкурентоспособност – Светът през призмата на пандемията COVID-19“ ще се проведе на 25 и 26 ноември 2021 г. в ПУ „Паисий Хилендарски“. В рамките на форума, на 25 ноември се организира Втора международна научна конференция Иновации и конкурентоспособност „Светът през призмата на пандемията COVID-19“, а на 26 ноември 2021 г. – Кръгла маса на тема „Мерки за преодоляване последствията от кризата, предизвикана от пандемията COVID-19“.

Целта на конференцията е да се осъществи дебат в сферата на обществените науки, фокусиран върху пандемията от COVID-19, като платформа за споделяне на изследвания от български и чуждестранни учени. В рамките на кръглата маса ще се дискутират актуални нерешени проблеми в сферата на бизнеса, политиката, управлението, разказа организационният екип.

Всички доклади, отговарящи на срок, тематика и оформление, след рецензиране ще бъдат публикувани в електронен сборник с доклади, който е индексиран във вторични бази данни (НАЦИД, CEEOL, EBSCO Discovery Services, Google Scholar и др.). Събитията ще се проведат онлайн посредством платформата Zoom.

Тематичните направления са: „Икономически реалности в условията на пандемия”, „Психични измерения на пандемията”, „Социологически аспекти и социална среда в посткризисни периоди”, „Политика и национална сигурност по време на пандемия” и „Правни аспекти на кризата COVID-19”.

Научният форум e организиран от екип на проект № КП-06-ДК-2-7/2021 г. (http://lsr-covid19.com/) „Икономически измерения на пандемията COVID-19: въздействието на психологически, правни и социално-политически фактори и подходи за преодоляване на техните отрицателни ефекти“, финансиран от Фонд „Научни Изследвания“ към МОН. В организацията на форума участват още катедра „Управление и количествени методи в икономиката“ и катедра „Политически науки и национална сигурност“ от Факултета по икономически и социални науки (ФИСН), Институт по психология на МВР, студентските клубове към ФИСН – „Клуб на мениджъра“, „Клуб Маркетинг“, „Клуб на политолога$, Студентски съвет към ПУ.

Повече информация, срокове, такси и изисквания към оформление на докладите може да намерите на сайта на конференцията: https://conf.prowis.online//ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...