Quantcast
Новини Пловдив » Градът » С 60 хил. лв. обновиха кухнята „Детски рай“ в „Централен“
Градът Кадър на деня Пловдив

С 60 хил. лв. обновиха кухнята „Детски рай“ в „Централен“

Димитров и Стаменов лиснаха мечне с вода, за да върви по вода работата в кухнята.

Кметът Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха обновената млечна кухня „Детски рай“ на ул. „Данаил Николаев“. Капацитетът е за 250 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, като към момента се хранят 120, които днес бяха посрещнати с питка и мед.

Складовете и санитарните помещения са обособени по нов начин, така че фоайето е по- просторно и приветливо, за да приема повече родители. Външната дограма е подменена с енергоспестяваща, а стените на южната фасада са топлоизолирани. Новите остъклени външни пространства са брандирани с весели картинки на детска тематика, сменено е осветлението с LED. Ремонтните дейности са в размер на 60 000 лева.

Кметът Здравко Димитров изрази задоволство от ремонта. Той отново подчерта, че в приоритетите на Община Пловдив е подобряването на средата за образование на децата, която да отговаря на всички стандарти за безопасност и приятна обстановка, което е и заложено в построяването на новите детски градини.

Млечната кухнята вече разполага и с машина за вакуумиране и пакетиране в опаковки за еднократна употреба, така че ако родител не разполага със съд за храна, то може да се възползва от това удобство.

„Последният ремонт е правен през 70-те години. До месец ще бъде оборудвана и кухнята на ул. „Весела“, така че жителите, които са в другия край на район „Централен“ също ще имат възможност да взимат храна за децата си от по-удобно за тях място“, заяви Георги Стаменов. Той допълни, че при необходимост може да се отвори още един пункт в ОДЗ „Зора“.

 „Благодаря на персонала за вкусната и добре приготвена храна“, заяви приемният родител Катя Тотева, която вече 6 години взима храна за дечицата, които отглежда, до тяхното осиновяване. В момента при нея е 2-годишно момченце, за което се грижи.

Пред кухнята ще бъде сложено и информационно табло с анонси за актуални събития в града и района.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...