Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Ивайло Василев: Чакаме решението на ЦИК за хората под карантина и контролните разписки
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив

Ивайло Василев: Чакаме решението на ЦИК за хората под карантина и контролните разписки

Ивайло Василев

Галина ГЕОРГИЕВА

Очакваме решение на ЦИК как ще гласуват хората под карантина. Проблемът е, че на много от лицата, които на изборите на 14 ноември, упражниха правото си на вот с подвижни СИК-ове, карантината им изтича през тази седмица и те няма да имат опцията да гласуват по този начин. Това заяви пред ПловдивПрес председателят на 16 РИК Пловдив-град Ивайло Василев.

Той допълни, че община Пловдив трябва да обнови списъците си. „Ще има и избиратели, които ще са под карантина в дните преди балотажа, включително и в самия ден на вота. Тепърва ще получаваме заявления и въпросът трябва да бъде решен от ЦИК. Чакаме техните инструкции. На 14 ноември се създаде напрежение, защото имаше пловдивчани, които подаваха заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия в 16 или 17 часа, а тези заявления трябваше да бъдат обработени и да бъде осигурена възможнот на хората да гласуват“, коментира още председателят на 16 РИК.

Бюлетините за втория тур ще пристигнат в Пловдив в петък около 11 часа пред Областната управа. С решение от днес представителите на 16 РИК са одобрили графичния файл с образец на бюлетината за балотажа на 21 ноември.

На изборите на 14 ноември в Пловдив са блокирали три машини в общо 481 секции. „Още в неделя вечер, след като изборният ден приключи и резултатите бяха отчетени, от „Сиела Норма“ взеха машините и ги откараха обратно в София. В момента чакаме машините да бъдат ъпдейтвани, за да се вкарат новите бюлетини за втория тур. Обратно ще ни върнат машините в събота“, каза Ивайло Василев. Той допълни, че тече подготовката за балотажа и очаква този път по-бързо да бъдат обработени данните и целият процес да приключи в неделя около 3 часа през нощта.

От 16 РИК очакват още официалното решение на ЦИК дали контролните разписки от машиннито гласуване ще се броят и тази неделя.

Той припомни, че избирателната активност в Пловдив е била  близо 40%./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...