Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » И ВКС потвърди: 12 г. затвор за опит за двойно убийство от ревност в Ръжево
Пловдив Съд и Прокуратура

И ВКС потвърди: 12 г. затвор за опит за двойно убийство от ревност в Ръжево

Охраната води Богоя Богоев към съдебната зала
Охраната води Богоя Богоев към съдебната зала

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди 12-годишна присъда, произнесена от Пловдивския окръжен съд, на 51-годишния Богоя Богоев.

ВКС е оставил без уважение и е отхвърлил като несъстоятелни жалбите на подсъдимия и на една от пострадалите срещу присъдата.

В началото на юни м.г. Окръжен съд – Пловдив призна Богоев за виновен, че на 16.09.2019 г. в с. Ръжево от ревност е направил опит умишлено да умъртви съседката си Росица Горнишка и нейния познат Лазар Лазаров.

Богоя Богоев останал сирак от рано, роднините не общували с него. Живеел сам в къщата на родителите си и работел като охранител в местната земеделска кооперация. Помагал на новопристигналата си съседка като цепел дърва за огрев, хранел животните, вършел и друга мъжка работа, а пенсионерката му се отблагодарявала, като понякога го канела да се хранят заедно. Друг техен съсед – Лазаров, често й услужвал като я возел с колата си до магазина, защото тя била трудно подвижна.

Подсъдимият, който се увлякъл по по-възрастната от него жена, започнал да ревнува. Често злоупотребявал с алкохол. На 16.09.2019 г. разбрал, че тя и Лазаров ще ходят с колата на покупки. Взел решение да убие и двамата. Причакал ги, като предварително сменил катинара на пътната врата към двора на жената, за да не може да влезе. Взел кухненския нож и ги зачакал. Когато ги видял, тя му се развикала, а той я нападнал с ножа и пробол лицето й, като уцелил бузата, а след това я намушкал в гърба. Подгонил Лазаров и го намушкал пет пъти в краката.

Съседи чули виковете за помощ и ги разтървали. Пострадалите били откарани с две линейки до болницата, където жената претърпяла спешна операция. И двамата оцелели. Подсъдимият също имал леки наранявания от борбата с Лазаров. Установено е, че е имал 2.6 промила алкохол в кръвта.

Върховният касационен съд пише в мотивите си, че правилно и първоинстанционният, и Апелативният съд са преценили размера на наказанието да е при многобройни смекчаващите отговорността обстоятелства, като се има предвид, че Богоев е с чисто съдебно минало, има добри характеристични данни, помагал е на пострадалата преди инцидента и е признал, че е действал от ревност.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и влязло в сила.

Още

Опит за двойно убийство в Ръжево стигна до съда
12 г. затвор за опит за двойно убийство от ревност в Ръжево

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...