Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Нова Зеландия прилага нова COVID стратегия, 36 са жертвите от началото на пандемията
COVID-19 Свят

Нова Зеландия прилага нова COVID стратегия, 36 са жертвите от началото на пандемията

Нова Зеландия е регистрирала около 9000 случая на COVID-19 от началото на пандемията

Нова Зеландия ще промени подхода си към пандемията от COVID-19 през декември, обяви днес премиерът Джасинда Ардърн, цитирана от ДПА.

През октомври Ардърн заяви, че мерките срещу разпространението на коронавируса могат да бъдат смекчени за напълно ваксинирани, след като 90 процента от жителите на всеки регион получат по две дози ваксина.

Сега обаче страната се насочва към нова стратегия от началото на декември, независимо от нивата на ваксиниране.
Подходът на Нова Зеландия за елиминиране на заразата е сработил добре, но пандемията се е променила, каза Ардърн, прпедава БТА.

„Почти никоя страна не избегна варианта Делта и Нова Зеландия не е изключение. Можем да бъдем изключение обаче с това, колко добре минимализираме вируса и защитаваме народа си от него“, подчерта премиерът.

Новата, „светофарна“ система ще позволи на високорискови бизнеси да работят за ваксинирани клиенти при степени „зелено“ и „жълто“ и да продължат работа с някои ограничения при „червено“.

Бизнесите ще могат да отворят за неваксинирани клиенти, но ще бъдат наложени ограничения, за да се подтисне разпространението на вируса сред хората, които е най-вероятно да се заразят, допълни премиерът. По думите й това е значителна промяна за новозеландците.

Очаква се правителството да потвърди новата стратегия на 29 ноември.

От 15 декември ще бъдат отворени границите на Окланд, най-големия град в страната, за хора, които са напълно ваксинирани или имат отрицателен тест за COVID-19. Окланд бе отрязан от останалата част на Нова Зеландия след установяване на огнище на варианта Делта през август.

С население от 5 милиона души, Нова Зеландия е регистрирала около 9000 случая на COVID-19 от началото на пандемията и 36 починали.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...