Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Ние от третата възраст се зарадвахме на ПП-то, а синовете ни се присмяха
ИЗБОРИ 2021 Мнения Съботен цикъл

Ние от третата възраст се зарадвахме на ПП-то, а синовете ни се присмяха

Георги Петров
Георги Петров

Георги ПЕТРОВ, ФБ

Ние от третата възраст се зарадвахме на ПП-то. Защото много искахме да доживеем времето, когато в държавицата ни ще има ред и справедливост. Пък и много сме живели и много сме патили от междувластията. Луканова зима, Виденова зима. То Виденов го дадоха курбан на геополитическите акули и на вътрешнополитическото ни слабоуме, но това е друга тема.

Та, ние се зарадвахме на двамата служебни мнистри, тръгнали да стават истински такива. Синовете ни ни се присмяха, щадящо и синовно, разбира се, за неприсъщата на възрастта ни наивност.

Според тях тези двамата са като юпитата на царя. Който заради имотеца си стана премиер на републиката за срам на монархистите по света. Но и това е друга тема.

Ние им казахме, на синовете си, че е трудно да се живее без надежда. Нашите очаквания се сбъднаха. Те ни напомниха притчата на Света Тереза за сбъднатите молитви, които носят повече сълзи от несбъднатите. Те са по-адекватни на днешното ни време, защото са в силата си и са многократно по-информирани.

Притеснява ни скептицизмът им, но според тях повече трябва да ни плашат техните връстници, които аплодират и чертаят лесното постигане на светло бъдеще за родината ни под ръководството на двамата нови в политиката. Защото …
Приемаме, че двамата са почтени и амбицирани да донесат добри дни на сънародниците си. Спорим знаят ли как. И знаят ли какво ги чака, добавят младите.

Чака ги разплитане на змийско кълбо от интереси, а змиите хапят смъртоносно.

Лесно е да си почтен и принципен, когато добрите ти намерния се осъществяват без особени затруднения. Но кагато пред теб се изправи като стена съпротива, не толкова открито враждебна, колкото подмолна и мощна в коварството си, най-напред се пропуква почтеността ти.

Решаваш да воюваш с оръжията на противника и не усещаш как те започват да оформят новата ти същност.
Коварство и подмолност, откъде? Загубилите са озлобени по правило, макар че е прието да прикриват озлоблението си. Случва се нокаутираният боксьор да поздравява с прегръдка нокаутиралия го, но да твърдиш, че го е заобичал е наивно. По този начин набира амбиция един ден да си разменят местата, иначе е обречен на забрава.

Обречените на забрава г-н Борисов, г-жа Нинова и по-дребните им съотборници от статуквото и новопопарените от народното пренебрежение г-жа Манолова, г-н Х. Иванов и г-н А. Атанасов, както и господата Гешев и Цацаров, няма да четат вестничето с комикси, което единствено ще ги удостоява с вниманието си. Ще търсят, ако няма ще измислят, кусури на нокаутиралите ги.

Да не забравяме и клиентелата. Преди да започне да се приспособява, тя ще се съпротивлява най-отчаяно. Макар че по-вредна за реда и справедливостта е тя вече като приспособила се.

Наивно или не толкова, ние от третата възраст се надяваме този път нововъзкачващите се наши политици да са с вродена устойчивост на почтеността си. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...