Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Проф. Герджиков в Пловдив: Българите могат да бъдат обединени! Няма да ви разочароваме!
България Важно Градът ИЗБОРИ 2021

Проф. Герджиков в Пловдив: Българите могат да бъдат обединени! Няма да ви разочароваме!

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Пловдив

„Кандидатирахме се, защото виждаме кризата, виждаме и заплахите за демократичното развитие. Имаме нужда от изход, от това да преодолеем разединението и обединени да тръгнем напред. Българите могат да бъдат обединени! Няма да ви разочароваме!“. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. Двамата с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева избраха Пловдив, за да закрият предизборната си кампания. Те бяха посрещнати от своите привърженици в Голямата Базилика, а преди това екипи на РЗИ провериха всички за зелени сертификати.

„Изключително ми е приятно да ви приветствам в Голямата Базилика и в Пловдив – градът, символ на Съединението. Градът, който е даван винаги за пример със своето толерантно отношение към всички етноси. Искам да ви поздравя за снощния дебат“, обърна се към проф. Анастас Герджиков депутатът и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев.

Той подчерта, че България има нужда от нов президент и човек, който ще символизира не само единството на нацията, но и ще внесе спокойствие в сложните политически времена, в които живеем.

„Времена, в които водещото не е политиката, а междуличностната омраза. България е в ситуация, в която личната мъст взима връх над политическите решения. Едва ли по време на предизборната кампания някой друг кандидат-президент, в срещите, които провежда, е проверяван така. На днешната среща отвън има полицаи, РЗИ, а може да очакваме и нови изненади от щаба на опонентите“, коментира областният координатор на ГЕРБ в Пловдив. Той се възмути от факта, че много от кандидатите за народни представители са получили писма от НАП за проверки.

„С избора на проф. Анастас Герджиков в неделя, смятам, че това ще се случи. Имате гореща подкрепа от нашия град и ви пожелаваме успех“, каза Тотев на кандидатпрезидентската двойка проф. Герджиков – Невяна Митева.

Радомир Чолаков и проф. Анастас Герджиков

Юристът и депутат Радомир Чолаков, който оглави Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, попита пловдивчани дали наистина снощи по време на дебата е спрял тока в „Централен“ и „Източен“ и заподозря саботаж.

Той благодари на всички за подкрепата към проф. Герджиков и Митева.“В политиката много важно нещо са знаците. Когато издигнахме кандидатурата на проф. Герджиков, искахме да дадем знак, че България може да има държавен глава, който да е диаметрално противоположен на лицето, което до момента изпълняваше тази функция. Искахме да покажем хора интелигенти, които да ни представляват пред света и които да ръководят страната ни в следващите 5 години. Много пъти беше повтаряно в тази кампания, че България има нужда от обединение. Ако си зададем въпроса „Кой е в състояние да го направи?“, отговорът е ясен. Снощи по време на дебата цялата нация можа да види разликата – това, което имахме досега и това, което ще изберем в неделя. Дошло е време да скъсаме с тези 7 месеца, които опропастиха страната. Дошло е времето да се прекрати насилието и терорът“, призова Радомир Чолаков.

Невяна Митева

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева благодари на събралите се в Голямата базилика пловдивчани и на всички български граждани, които дадоха подкрепата си за нея и проф. Герджиков.

„Извиняваме се, че не успяхме да стигнем до всички населени места в страна. Благодаря ви за топлотата, за добрината, за желанието да ни видите. Благодаря на всички членове на нашия Инициативен комитет, които са цветът на нацията. Благодаря за човещината, благодаря, че ни хранихте в буквалния смисъл, когато обикаляхме от град на град. Тази човещина и добрина взимам от всички вас в сърцето си. Обещавам ви, че ще я занеса в президентската институция“, увери хората Невяна Митева, а  думите й бяха посрещнати с аплодисменти.

„Вярвам, че на 21 ноември – Деня на христианското семейство, всички ние, добрите хора на България с чисти души ще прекрачим както нашите християнски храмове, така и без страх ще отидем да гласуваме. На 21 ноември демократичният избор ще зависи от всеки един от нас. Очакваме да ни подкрепите на 21 ноември с номер 15“, призова Митева.

В словото си кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков припомни, че хората са написали най-важните теми в програмата на кандидатпрезидентската двойка. „Вие сте ни казали кое ви вълнува и ние сме се опитали да го превърнем от дневния ред на обществото в дневния ред на политиците, които някак си са забравили от кого се избират и на кого трябва да служат. Първото, което пишеше в тази книжка, беше, че искаме не разединение, а политика на протегната ръка. Протегнахме ръка на всеки, който преговаряше с нас и който искаше да популяризира посланията ни, така, че да ги чуят. Това не е възможно, ако подхождаме с омраза, противопоставяне и кавги между нас. Тези спорове и разпри между нас са провокирани от политиците. Последните 7 месеца бяха кулминацията на този процес. Бяхме разединени по всеки повод и по всякакъв начин“, каза проф. Герджиков.

По думите му външната ни политика трябва да се състои в отстояване на българския национален интерес и достойнство. „Българската държава да покаже гръбнак, в европейските структури трябва да участваме при взимането на решенията, за да не се притесняваме, когато ги изпълняваме.

Говорихме, че европейската и евроатлантическата ориентация на България нямат алтернатива. Вчера по време на дебата научихме, че някои хора имат алтернатива. За съжаление, това не е само случаят с Украйна, а вчера за три часа успяхме да се скараме с две държави и  постигнахме рекорд“, отбеляза проф. Герджиков, визирайки изказването на Радев, че Крим е руски и обтегнатите отношения с Турция.

Той припомни, че са предложили и мерки за икономиката, енергетиката и справяне с високите цени. „За да не се стигне до това да затваряме мощности още сега, когато не сме готови и ще нарушим енергийния си баланс. Предложиме и мерки, за да не стои бизнесът пред дилемата дали да фалира, да уволни работници, за да спести разходи, или да повиши цените на продуктите. Това са трите начина да се реши проблемът с цените на тока и природния газ, които се вдигнаха в пъти. Всяка европейска държава намери начин да се справи с този проблем. Само ние не можахме да се справим с нищо, не можахме да осигурим компенсация на фирмите, ако дойде след два-три месеца някаква помощ, няма да има фирми, защото ще са фалирали. Не по-малко важна е компенсацията за хората, защото те ще понесат двойната тежест – тази на увеличението на цената на тока от 1 януари и това, че вече са се повишили цените на много стоки. Тук не става въпрос да си купиш роял, а хляб“, коментира той.

Кандидатът за президент акцентира и на съдебната реформа. „Тя е главният инструмент за постигането на върховенството на правото. Как го постигат сегашните управляващи? Нарушават Конституцията, изпращат полицията, за да върши тяхната работа по време на избори“, каза проф. Анастас Герджиков.

Той допълни, че във всяка сфера трябва да има стратегическа визия за бъдещето. „Заради политическата криза, не можем да преодолеем нито здравната, нито ценовата. Децата ни не са на училище, ако са на училище, ги тормозим. Да не говорим, че щадящите тестове не бяха купени през август, а сега се чудим как да ги набавим, защото няма достатъчно количество“, засегна той и въпросът с тестването в училище на малките ученици.

И отново подчерта, че единствената цел да се кандидатират с Невяна Митева е била да покажат алтернатива.

„Да покажем, че има как някой да се справи с кризата. Не разделението, а обединението е единственият начин да работим с хората около нас. Сега чуваме, че партиите в парламента се опитват да създадат правителство на основата на тези принципи.

Преди месец ни се присмиваха, а сега се оказа, че няма друг начин да се разберат, освен да отхвърлят разделителните линии и да гледат това, което ги обединява. Надяваме се на вашата подкрепа. Благодирам ви не само, че гласувахте за нас на 14 ноември, но и затова, което направихте  през последния месец. Българите могат да бъдат обединени! Няма да ви разочароваме“, завърши проф. Анастас Герджиков.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...