Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев в Пловдив: Истинската битка е в неделя! Това е нашият шанс за България!
България Важно Градът ИЗБОРИ 2021

Румен Радев в Пловдив: Истинската битка е в неделя! Това е нашият шанс за България!

Румен Радев и Илияна Йотова закриха кампанията си в Пловдив

„Всяка година се изправяме на този знаков площад, за да отбележим решителна дата в историята ни, дата, която е символ на нашата решителност за победа. Точно преди 5 години в Пловдив закрихме кампанията, която, благодарение на вас, се увенча с успех. Това беше първият пробив в авторитарната власт, която източи публични ресурси и ги завлече в шкафчета и чували. Пет години стояхме срещу този модел на властта, под обсада, атаки, лъжи и манипулации. Единствената причина да устоим беше силата, която вие ни дадохте, а ние не отстъпихме, защото зад нас е България. Ние затова сме сега тук, защото искаме да ви благодарим. С тези думи Румен Радев се обърна към  хилядите свои привърженици, събрали се на площад „Съединение“ в Пловдив. Румен Радев и Илияна Йотонва закриха на знаковия препълнен площад под тепетата предизборната си кампания, а множеството ги аплодира бурно и скандира „Радев!“, „Победа!“

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев и представители на „Има такъв народ“, БСП и „Изправи се БГ ! Ние идваме!“, много пловдивчани и хора от цялата страна дойдоха в града на тепетата да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова и да им пожелаят успех на втория тур в неделя.

„Привилегия е да закрием нашата кампания тук, в столицата на българското Съединение. Привилегия e да бъдем тук, в мястото, което осъществи българския национален идеал. На мястото, в което българите казаха – ние сме велик народ, искаме своя суверенитет, ще се върнем на политическата карта на света и ще пребъдем. Съединението, както казваше Вазов, „беше най-лесната революция, защото Съединението вече беше в душите на хората“.  Кой е съединител и обединител – тази чест се пада на българския народ, а не на тези, които самозвано се провъзгласяват за обединители. Историята ще каже кой е осъществил българския национален идеал. Без народа това не може да стане“, каза в началото Илияна Йотова и благодари на всички за подкрепата.

„Нашите опоненти, както снощи разбрахте, се срамуват от партията, която ги издигна. Искам да се обърна специално към партиите, които застанаха зад нас –

„БСП за България“, която призова днес цяла България да подкрепи нашата кандидатпрезидентска двойка. Искам да поздравя „Продължаваме пормяната“, „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ!Ние идваме!“, каза Илияна Йотова.

Тя благодари на онези, които влязоха в Инициативния комитет, който издигна Радев и Йотова за президент и вицепрезидент и комитети по места. „Вие заложихте много, заложихте авторитета си и ни повярвахте. Чест е, че хората, които бяха в нашия ИК преди 5 години с още по-голяма вяра пожелаха да дойдат в новия ни ИК. Това означава, че сме оправдали доверието. Днес съединението и обединението означава обединение на българите срещу беззаконието, корупцията и разправата срещу всеки, който не мисли като една бивша управляваща партия. Означава мнозинство от хората, които не само изляха гнева си на площадите на протеста, но бяха с много енергия, те дойдоха в името на България и на това децата ни да остават тук“, коментира Илияна Йотова.

Тя се обърна към майките и ги призова да направят така, че да не са примирими към всички онези, „които нямат никакво намерение да мислят за бъдещето на децата.“ “ Ние, жените сме силни хора и  съм сигурна, че в неделя ще дадете този глас в името на нашите деца, каза Йотова и беше аплодирана от хората на площада.

„Пет години имам до себе си невероятен човек. България има нужда от силен и решителен президент, човек, който има позиции и не се страхува да ги каже. Човек, за който думата „дълг“, е начин на живот, отговорност, поведение, решение, позиция. Който може да каже какъв е българският интерес там, където на европейска или световна сцена трудно се защитава. Той е силен, защото знае, че където и да отиде, хората на България са зад него.

Човек, който може да взима решения в страната. Да, понякога непопулярни и негативни за самия него, но човек, който не се интересува от рейтинги, защото знае и е убеден, че е за доброто на всички ни. Този президент се нарича Румен Радев“, обяви Илияна Йотова, а думите й бяха заглушени от аплодисменти.

Тя призова българите да не допускат повече самоунижението или някой да ги лишава от самочувствието на българи. „Никой да не си позволява да ни тъпче, да ни мачка, да ни казва, че сме поданици. Да си пожелаем, че ще бъдем силни и дори, когато има крзи и е трудно на всеки, да знаем – ако се хванем ръце за ръце, нацията ни е толкова велика, че няма начин да не успее. Заедно в неделя да нарисуваме усмивката на България.

Да имаме нова България – страна с политици, които казват къде е българският интерес, с хора, които мислят за бъдещето на старана си. Бъдете здрави, бюлетина № 6″, призова Йотова, а множеството отвръна с  „Победа! Победа!“.

Румен Радев припомни, че в Пловдив са минали едни от най-хубавите години в неговия живот. „За нас е удоволствие да бъдем в античен Пловдив, в столицата на културата, в града на свободния дух на възрожденците и предприемачите, в авиационната столица на България, с което се гордеем“, призна Радев.

„5 години работихме за нова България – на развитието, закона и бъдещето. България като модерна, европейска демократична държава. България на закона, в която всеки отговаря за делата си, но хората разчитат на държавата, която им принадлежи. Беше трудна кампания, защото срещу нас бяха парите, медиите и партиите на олгирхията. Ние имахме вас и продължаваме да ви имаме. Този пълен площад тази вечер ни дава вярата, че искаме да имаме бъдеще, от което да не се срамуваме, да завещаем светли дни за нашите деца. Убеден съм, че заедно ще го направим“, каза Румен Радев.

Той припомни, че зад кандидатпрезидентската двойка са застанали над 190 българи със своите биографии, както и много хора в страната и благодари на партиите на промяната, които отново ги подкрепят.

„За разлика от други, не се срамуваме да застанем един до друг и да покажем, че имаме общи каузи и цели в името на България. Ще се радваме да докажем, че ще се сформира действено правителство, което да работи за европейско развитие на България, а не за България на шкафчетата и чувалите. България не е бащиния на шайката, но виждаме, че натрупаните ресурси са огромни, че преходът няма да е лесен. От всички нас се иска единство и воля. Време е да обсъждаме, да работим, мислим, модернизираме и променяме страната и себе си. Да, ние сме в облаците, когато мечтаем за България, но сме здраво стъпили на земята, когато водим борба за тези мечти и ще я водим“, увери Румен Радев.

Той благодари на всички за подкрепата на първи тур. „Истинската битка е в неделя, няма място за успокоение. Последният шанс тези, които докараха България до това състояние, е да се върнат чрез президентската институция. Не трябва да им предоставяме този шанс. Това е нашият шанс за България! За тези 5 години въпреки заплахи, опити за преговори, съблазни, не ви предадохме и останахме докрай с вас. Влизаме заедно с вас в тази важна мисия за бъдещето на България“, обяви Румен Радев.

Той също каза добри думи за Илияна Йотова като вицепрезидент през тези 5 години. „Радвам се, че до мен има една невероятна жена, която с интелект и борбеност беше вицепрезидент не само на сънародниците ни тук в България, но и навсякъде по света, където има българска реч. И съм сигурен, че ще продължава да бъде. Истински ни завиждат, заедно с нея сме рядко явление в политиката. След 5 трудни години, нашият екип е още по-силен, по-сплотен и по по-решим да се бори заедно с вас за България“, каза Радев.

„Нека излезем, нека да гласуваме, да бъдем с единна воля и бъдем с чувство за дълг пред Родината. Пред нас има само един път и той е победа“, завърши речта си Румен Радев. Симпатизантите му отвърнаха „Победа! Победа!“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Още новини по темата

Пловдивчани към Румен Радев и Илияна Йотова: С вас сме, успех на изборите!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...