Quantcast
Новини Пловдив » България » БСП не се събра, заседанието онлайн даде мандат на Нинова за преговори
България Политика

БСП не се събра, заседанието онлайн даде мандат на Нинова за преговори

Централата на БСП на "Позитано" 20
Централата на БСП на "Позитано" 20

Със 103 гласа за и 19 против Националният съвет на БСП даде мандат на Корнелия Нинова да преговаря с Продължаваме промяната, ДБ и ИТН за съставяне на правителство. НС реши Конгресът на партията да се проведе на 22.01.22г. Докато той се произнесе с приемане оставката на Нинова, тя остава председател на партията, съобщават от пресцентъра на Позитано 20.

В последния момент социалистите решиха да проведат Националния съвет на партията онлайн и неприсъствено днес. До вчера информацията беше, че Пленумът ще се проведе на „Позитано 20“ в 11 часа. Това обаче бе променено късно снощи и е взето решение всички обсъждания да се проведат „дистанционно и на подпис“.

Причините да не се съберат на Позитано 20 са съобразяване с пандемичната обстановка и деня за размисъл.
Заседанието на Пленума се провежда на подпис, от пресцентъра отказаха да уточнят дали то продължава или не.
По информация на news.bg обаче заседанието продължава с избора на преговорен екип. Информацията за избора на неговите членове се очаква.

БСП остана четвърта политическа сила за 47-то Народно събрание на проведените втори поред предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. Червената партия отбелязва постоянен спад на броя свои избиратели, които падават гласа си. БСП обаче остава и най-голямата парламентарна група, чиято подкрепа за правителство могат да получат победителите от изборите от „Продължаваме промяната“, тъй като ИТН останаха на пето място, а ДБ на шесто.
Едновременно с това партийният живот не е спокоен откъм критики спрямо лидера й Корнелия Нинова, която е и в дългомесечни търкания както с т.нар. вътрешна опозиция, така и по отношение на подкрепящите за втори мандат двойката Радев/Йотова.
След резултата от изборите Корнелия Нинова обяви, че подава своята оставка, но това не е първата такава, която тя депозира пред партията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...