Quantcast
Новини Пловдив » България » Д-р Мирослав Ненков: Задължителна ваксинация срещу COVID-19!
COVID-19 България Важно Здраве Мнения

Д-р Мирослав Ненков: Задължителна ваксинация срещу COVID-19!

Д-р Мирослав Ненков поиска тежки наказания за тези, които източват болниците
Д-р Мирослав Ненков

Това правителство щеше да влезе в историята, ако беше направило ваксинацията задължителна в България. Това заяви пред БиТиВи бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Според него следващият министър на здравеопазването трябва да направи ваксините срещу COVID-19 задължителни. „Ако си представим една ситуация, в която всички решаваме да сме противници на червения светофар, започнем да минаваме на червено и започнат много катастрофи, дали вътрешният министър ще излезе и ще обяснява, че нещата са по-добре и ще мобилизира ли полицейски сили, които да контролират движението“, каза Мирослав Ненков.

По думите на Ненков няма нищо лошо в това вътрешният и здравният министър да кажат, че не могат да се справят с контрола на мерките. „За да се предприемат решителни стъпки за овладяване на тази здравна криза, трябва мощно политическо доверие“, смята той, но според него първата стъпка е новият здравен министър да въведе задължителна ваксинация от 1 февруари.

Според д-р Аспарух Илиев, който също взе участие, наложените мерки се изпълняват и спазват много проформа.

По думите на Аспарух Илиев имаме няколко проблема – първият е, че има COVID, а вторият, че българинът е с много лошо здраве. „Ние сме шампиони по сърдечно-съдови заболявания във всяка форма – хипертония, затлъстяване, нашият стил на живот е много лош и когато имаме много висока заболеваемост, това се отразява и на смъртността“, обясни Илиев.

Според д-р Аспарух Илиев ЕК е в състояние на тревога заради ситуацията у нас. В рамките на ЕС ние сме единствената държава, която с такива високи нива на смъртност не взима никакви мерки, а това противоречи на европейските ценности. „В другите държави щеше да има оставка на правителството и избори“, посочи той.

„На първо място трябва да се направи представително проучване какъв процент от хората в България са преболедували коронавируса, на второ място трябва да се прилагат строго мерките и на трето място да се мисли за въвеждане на задължителна ваксинация, защото прекалено много време изгубихме и прекалено много хора умират“, отбеляза и Аспарух Илиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...