майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » За риба в деня за размисъл? Давай към Стрелци, пълнят живарници с едри пъстърви
Брезово Важно Лов и Риболов Маршрути Посоки Регион

За риба в деня за размисъл? Давай към Стрелци, пълнят живарници с едри пъстърви

Пълнят живарници с пъстърва край Стрелци.
Пълнят живарници с пъстърва край Стрелци.

Да земетнеш за пъстърва и пръчката да „подскочи“ в ръката ти като оживяла. Това е най-големият кеф за риболовците, особено тези, които обичат да „гонят“ американка, която скача по един метър нагоре като клъвне или балканка, която забива като подводница, захапе ли куката.

Денят за размисъл е идеален да избягаш за риба. Край водата, с въдица в ръка се мисли най-добре, релаксът е пълен, казва спецът в този занаят Петър Котов от брезовското село Стрелци.

Младият мъж и фамилията му се грижат за малък водоем край селото, който е идеалното място за пикник за семейството и цяла компания. Стрелци се намира се на около 45 км от Пловдив и с кола се стига за около час спокойно шофиране.

От Пловдив за Стрелци е най-удачно да се тръгне по Карловско шосе и при разклона за Калояново, да се отбие вдясно за Ръжево Конаре. Другият вариант е през Раковски и се хваща пътя за Брезово.

Приказното езеро за спортен риболов се намира в месността Друма малко след село Стрелци. Секторите за риболов са добре оборудвани с маси и пейки.

Домакинът Петър Котов посреща любезно всеки гост. При нужда носи допълнително столове или от каквото има нужда компанията. Има места за барбекю, така че и да не потръгне риболовът, доброто изкарване е сигурно.

Допреди седмица езерото в Стрелци се славеше с шараните и толстороба, където мераклии вадеха екземпляри по 10-20 кила, но от няколко дни във водоема вече има и пъстърва за есенно-зимния сезон, разкрива Петър Котов.

На място домакинът Петър Котов дава съвети, ако не знаете как се замята за пъстърва, каква е захранката за всяка риба.

Късметлии вече пълнят живарници с по 10-15 едри риби за няколко часа, а в същото време си изкарват чудесен ден за отдих и зареждане на батериите.

С ейй, такива очи!

Петър е късметлия, това чудовище му клъвна и той се справи великолепно.
Петър е късметлия, това чудовище му клъвна и той се справи великолепно.

Иначе каракудата край Стрелци пак си кълве като пощуряла, едра е като малко шаранче, споделят риболовци, заметнали край крсивото езеро.

На слука!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...