Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Община Пловдив търси пари за физкултурен салон на ОУ „Екзарх Антим I“
Градът Образование Община Пловдив

Община Пловдив търси пари за физкултурен салон на ОУ „Екзарх Антим I“

ОУ "Екзарх Антим I"
ОУ "Екзарх Антим I"

Галина ГЕОРГИЕВА

Община Пловдив ще кандидатства за финансиране с проект по програма на МОН и Министерство на младежта и спорта за проектиране и изграждане на физкултурен салон в двора на ОУ „Екзарх Антим I“.

Сумата за строежа на спортния обект , заедно с необходимото оборудване и обзавеждане, е 1 071 953, 03 лв. с ДДС.

До момента училището, в което се обучават 509 ученици, няма физкултурен салон, в който да се провеждат часовете по спорт.

Общинските съветници на сесията на 23 ноември трябва да гласуват предложението на зам.-кмета Стефан Стоянов община Пловдив да кандидатства с проект по „Годишна програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни съоръжения в държавните и общински училища, финансирана от държавния бюджет чрез Министерство на образованието и науката и Министерство на  младежта и спорта.

Бюджетът на програмата за 2021 година е в размер на 4 040 925 лв. и се разпределя по три модула, като приоритетно се разглеждат предложенията по модул 1 „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони“. Вторият модул е „Ремонт на съществуващи физкултурни салони“, а третият – „Изграждане и ремонт на открити спортни площадки“.

Училището да няма физкултурен салон и в школото да се обучават минимум 250 ученици, са сред критериите за кандидатстване по модул 1.

В предложението на зам.-кмета Стефан Стоянов се уточнява, че ОУ „Екзарх Антим I“ не разполага с готов технически проект, а програмата допуска финансиране до 860 000 лв. с ДДС. Останалата част от парите – 211 953, 03 лв. с ДДС, трябва да осигури община Пловдив като съфинансиране./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...