Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Паркирането невъзможно! Битката за ул. „Севастопол“ в Пловдив излиза от контрол
Градът Инциденти Пловдив Посоки Случка на деня Транспорт

Паркирането невъзможно! Битката за ул. „Севастопол“ в Пловдив излиза от контрол

Живеещите на ул. "Севастопол" често осъмват с такива лепенки по колите си.
Живеещите на ул. "Севастопол" често осъмват с такива лепенки по колите си.
  • Отрязоха колчета, монтирани на тротоара, в отговор на улицата цъфна знак за забранено спиране
  • Битката ще се реши в съда, 34 семейства си поръчаха експертиза, която показа, че могат за спират срещу гараж, без да пречат

 

Битката за паркиране на ул. „Севастопол“ в центъра на Пловдив се превръща в мащабна квартална война с юридически атаки и преки физически действия, установи проверка на ПловдивПрес на място по сигнал на засегнати жители.

34 семейства са се видели в чудо от няколко години, след като техен съсед е решил, че никой няма право да паркира срещу гаража му на №43 и срещу счетоводната кантора на негова близка, разположена не къде да е, а в партерно помещение, идеално за ….гараж.

Спрем ли пред домовете си, след минути идват паяци и ни вдигат колите, жалват се обитателите на съседните кооперации. За абсурдната ситуация ПловдивПрес вече писа, но оттогава положението излиза от контрол. Защото вече освен, че идват паяци, на малката уличка отскоро цъфна знак В27 „Забранени са престоят и паркирането“ . Знакът е поставен по молба на собственичката на счетоводната къща, входирана в Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. „Видяхме молбата, тя е на един кариран лист“, но експертиза към нея няма, възмущават се хората. В патова ситуация сме, вече ни лепят фишове по 20 лева, че спираме, гневят се живеещите в кооперациите наоколо.

Пред кантората вече няма колчета.
Пред кантората вече няма колчета.

Според тях счетоводителката си отмъщава с поставянето на знака, след като по молба на жителите от квартала от Общинския инспекторат премахнали две колчета, поставени на тротоара срещу офиса на кантората й.

„От една страна не ни дават да спираме на улицата, от друга са окупирали гаражите. В параграф 22 сме“, недоумяват в квартала.

Заради патовата ситуация те са завели дело и са възложили техническа експертиза, дали като спират вдясно на еднопосочната улица пречат на собствениците на гаражите вляво да излизат с колите си. Екпертизата, направена от направена вещо лице, стига до заключение, че автомобилите от гаражите в южната част на улицата могат за излизат и влизат свободно, а паркиралите откъм северната страна не им пречат.

Даден е пример с най-спорния гараж на „Севастопол“ №43 и коли, паркирали от другата страна на улицата.

„Необходимото и достатъчно условие един автомобил да обърне посоката на движение е ширината на пътя да е по-голяма от дължината на самия автомобил. В конкретния случай се използва и тротоара защото няма как да влезе автомобилът в гаража без да премине през него. При паркиране на автомобил до северния тротоар на ул. „Севастопол”, както е в конкретния случай л. а. БМВ Х3 с широчина 1853 мм или 1,85 м оставащото свободно разстоянието от него до гаража е: (5,08м+1,48м) – 1,85м = 4,71 м 4,71 м оставащо разстояние > 4,48 мдължина на л.а.“, описва експертизата.

Изводът е: При оставащо разстояние от спрял автомобил срещу гаража по-голямо от дължината на л.а. Фолксваген Тигуан (каквто автомобил влиза в гаража) е технически възможно той да влезе в гаража.

В целия район „Централен“ има проблем с паркирането, знам и за проблемите на ул. „Севастопол“, но на въпросния участък има място за паркиране на 2 автомобила, а апартаментите в съседните кооперации са около 16, ако всеки си паркира колата, местата се изчерпват, коментира кметът на района Георги Стаменов пред ПловдивПрес. Според него решението е да се направят паркоместа в района или многоетажни паркинги, които да прибират автомобилите. „Нужна е цялостна политика по този проблем, а не решение на парче“, смята кметът Стаменов./ПловдивПрес

Още

Война за паркиране на ул. „Севастопол“, съседи си правят мръсотии, коли осъмват с вдигнати чистачки

Скандал за паркиране извади въпрос: Крият ли приходи от репатриране „Паяците“ в Пловдив?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...