Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Гласувах срещу полицейщината преди изборите
България ИЗБОРИ 2021

Борисов: Гласувах срещу полицейщината преди изборите

Бойко Борисов

Гласувах срещу тази полицейщина ден преди избори, дебата, да влезе полиция в Софийския университет, и в други университети, срещу политическия си опонент. Това е резил! .Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

„Само за седмица се скарахме с нашите съседи. Вече България от най-обичана държава на Балканите, от тук се водеше външната политика на ЕС, сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция. Има реална заплаха от етнически конфликт, реална заплаха от нелегални мигранти“, каза още Борисов и попита „Как ще се гледаме в очите с украинците сега?“.

„Благодаря на европейските ни партньори, които отреагираха остро“, допълни още той.

„Това, което много ме озадачи, да не кажа, че ме плаши, е че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава международното право и подкрепя този, който казва, че ако имаш армия и влезеш в една държава, тя става твоя. Той мълчи и казва – ние сме за НАТО. Най-първата точка в НАТО е, че Крим не е руски. Очаквам от понеделник тежка реакция срещу България „, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Ние чакахме инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да водят външната политика. Затова не издигнахме партиен лидери. Доверихме се изцяло на избора на всички ректори в България и висшите учебни заведения и най-големия университет – СУ“, каза Бойко Борисов.

„Разбирам, че утре още половин милиард сме готови да теглим, а да не говорим за пандемията, защото българинът вече свикна да мре. 100 или 200 души на ден, вече няма значение. Истински се надявам българите да проявят малко разум. Ректор на ректорите срещу един, който ни вкарва в международен скандал“, обяви Борисов.

На въпрос дали очаква догодина отново да ходим на избори, лидерът на ГЕРБ припомни, че бизнесът вече плати големи сметки за ток. „Това, което причиняват на народа, в един момент ще избие. На нас като държава ни трябва спокойствие, добросъседство и подкрепа от евроатлантическата общност. Ние не участваме в преговорите, очаквам с нетърпение да видя транспортният министър Събев кои магистрали ще строи. Да си премиер е голяма отговорност, пожелавам им успех, за да могат хората да сравняват между нас и тях4, каза лидерът на ГЕРБ.

За ниската избирателна активност Борисов каза: „Хората са отвратени, уплашени, стресирани. Няма събитие на ГЕРБ, което да не е обградено от полиция. Да си пожелаем успех днес и дано от този резил се отървем“, завърши той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...