Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Експерти: Внимавайте с евтините имоти, които се предлагат на пазара
Бизнес България Важно

Експерти: Внимавайте с евтините имоти, които се предлагат на пазара

Снимката е илюстративна

Внимавайте с прекалено евтините имоти, които се предлагат на пазара. Това съветват експертите по време на форума „Моите пари 2021“. Според тях не трябва да купуваме имоти на прекалено ниски цени и то на „зелено“, защото това крие риск не само за купувачите, но и за инвеститорите.

Причината е непрекъснатото поскъпване на строителните материали, заради което може да се окаже, че ще трябва в един момент да доплащаме, за да си получим жилището. Другата причина е, че заради инфлацията инвеститорът може да остане без средства, с които да завърши строежа, пише pariteni.bg.

Според експертите най-добре е да инвестираме в имот, в квартал, който е близо до такъв, където цените вече са високи. Като пример експертите посочват кварталите Младост и Дружба в София, където цените на имотите се разминават с близо 1000 евро на квадрат.

Масово се инвестира в ново строителство, защото може да продадеш имота още преди да е построен и да реализираш чиста доходност. По-голяма част от имотите ново строителство се взимат, за да се препродават след това, казват експерти.

Когато решим да инвестираме в имот, трябва внимателно да проверим дали доходът ни позволява плащането на ипотека, вземем предвид инфлацията и лихвените проценти, съветват експертите.

Ако има увеличение на лихвените проценти, ще се увеличи и вноската по кредита. Заради това кредитите не трябва да се взимат на ръба на възможностите. Трябва да има предвиден буфер./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...