Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Празни коридори в две училища в „Тракия“, 18-годишен член на СИК призова хората да гласуват
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив Случка на деня

Празни коридори в две училища в „Тракия“, 18-годишен член на СИК призова хората да гласуват

Празни са коридорите в СУ "Димитър Матевски"

Галина ГЕОРГИЕВА

Празни коридори и скучаещи членове на СИК. Така изглеждаха двете училища в „Тракия“ – СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Димитър Матевски“ в изборния ден между 10 и 11 часа, установи проверка на ПловдивПрес.

Въпреки че гласуването с машина отнема от няколко секунди до минута, желаещи да упражнят правото си на вот липсваха. По един-двама души имаше пред избирателните секции, а членове на СИК използваха свободното време да следят новините по сайтовете и информираха на глас колегите си как протича балотажа на президентските избори.

СУ „Димитър Матевски“

В секция 21 в СУ „Димитър Матевски“ до 10 часа бяха минали 64 пловдивчани, а общо по списък са 691 избирателите. „Като ги напече слънцето и си направят разходките из парка или на Гребната, може и да дойдат да гласуват. Изключително слаба е активността до момента“, споделиха пред ПловдивПрес членове на СИК.

18-годишният Никола Станчев, член на СИК в секция 21 в СУ „Димитър Матевски“

18-годишният Никола Станчев, член на СИК в секция 21, вече е гласувал. Младежът е в 12 клас в Руската гимназия и иска да проследи отначало докрай изборния процес. Затова се е съгласил да стане член на комисията. „Призовавам всеки да гласува, важно е за страната ни, особено в тази поредица от кризи. От всеки глас зависи нашето бъдеще“, каза пред ПловдивПрес  Никола Станчев.

Той сподели още, че много от връстниците му са гласували на 14 ноември и ще го направят и днес. От бъдещия президент иска да има позиция по всички въпроси в Европа и да се чува гласът на България в ЕС.

След 11 часа пред една от секциите в СУ „Димитър Матевски“ се се наредиха седем души да чакат ред

В секция 29 до 10,30 часа бяха  гласували 49 души от общо 602-ма с право на глас. „По-възрастните  по-рано стават и идват. Много е слабо, ако така продължи и през целия ден, ще се прочуем, че сме избрали президент с най-ниската избирателна активност“, възмущава се член на СИК.

В секция 22 до 11 часа бяха минали едва 59 пловдивчани от общо 621.

Празни са коридорите и в СУ „Черноризец Храбър“

В съседното училище балотажът също протича с вял интерес от страна на избирателите. В секция №6 в СУ „Черноризец Храбър“ до 10,30 часа бяха гласували само 40 души от 597, а в съседната секция 7 – едва 45 пловдивчани бяха упражнили правото си на вот от общо 740.

СУ „Черноризец Храбър“

„Нямаме проблеми от сутринта, гласуването става за секунди, натискаш три пъти на екрана и си готов. Проблемът е, че няма хора“, коментира член на СИК в секция №5. Там бяха отишли да гласуват 60 души от общо 579./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...