Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Герджиков: Целият държавен апарат работеше за действащия президент
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Проф. Герджиков: Целият държавен апарат работеше за действащия президент

Проф. Анастас Герджиков

Отсега е очевидно, че двойката Радев – Йотова печели с голяма преднина. Честито на победителите – всички се надяваме, че за доброто на целия народ, ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози. Това заяви в първия си коментар след изборите проф. Анастас Герджиков, който загуби балотажа от досегашния президент Румен Радев.

Искам да благодаря на всички, които помогнаха да стигнем дотук, най-напред на Инициативния комитет, в който влязоха много достойни хора“, каза още ректорът на СУ. Проф. Анастас Герджиков благодари и на своя щаб.

„Искам да благодаря на партиите, които ни подкрепиха, на кандидатпрезидентите, които между двата тура казаха думи в наша подкрепа и най-вече искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за нас на първия, а след това и на втория тур“, каза още проф. Антастас Герджиков.

Ние се кандидатирахме, защото смятахме, че страната има нужда от нас в момент на тежки кризи. Смятахме, че има как да преодолеем разделенията и да се обединим, за да намерим изход от кризата. И най-вече – притеснявахме се, че демокрацията е в опасност, коментира още той.

Според него няколко неща са попречили на кандидат-президентската двойка. „През цялото време нашите съперници вместо да изтъкнат какво са направили, непрестанно, в продължение на 40 дни повтаряха само едно:“Вие сте свързани с дадени партии и дадени хора“. Това не е истински дебат, добави кандидат-президентът.

„Целият държавен апарат работеше за действащия президент. Това означава, че репресиите на силовите министерства бяха в полза на г-н Радев, вътрешният министър се занимаваше с това да е говорител на предизборния щаб, правеше инсинуации на всяка своя пресконференция, обясни той.

По думите му се е опровергало твърдението на вътрешния министър Бойко Рашков, че вотът от Турция ще повлияе на изборите у нас. Като инситуация определи и акцията на МВР в три български университета, сред които и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на който Герджиков беше ректор преди да се включи в надпреварата за „Дондуков“ 2.

Ние повлияхме значително за промяна на политическия стил и поведение. Няма как сега всички, които разбраха, че обединението е правилната посока, отново да започнат с разделителните линии, допълни той.

Смятам, че всички които гласувахте за нас и на които благодаря, тези няколкостотин хиляди гласа няма да останат напразно, вашият глас ще продължи да се чува, каза още проф. Герджиков.

Основната вина, че не получихме по-добър резултат, е наша. Проблемът не е в това, че хората не харесват това, което предложихме, а че не вярват на никого, коментира още проф. Герджиков./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...