Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кола се вряза в коледен парад в САЩ, има загинали и ранени
Важно Свят

Кола се вряза в коледен парад в САЩ, има загинали и ранени

Трагедия в американския щат Уисконсин. Кола се вряза с висока скорост в коледен парад в град Уекошо и блъсна повече от 20 души. Сред тях има и деца на възраст между 9 и 15 години. По първоначална иформация, има жертви. Засега полицията отказва да даде повече подробности за самоличността им и не коментира дали става въпрос за терористичен акт. Голям брой пострадали са откарани в болница. Служители на реда стреляли по колата, в опит да я спрат. Шофьорът на автомобила е задържан и е в ареста.

„Следващото нещо, което чух бяха писъци, затова се обърнах и видях колата, която идва как се врязва в група музиканти, която тъкмо е подминала балкона ми. Блъсна двама души, прегази ги и продължи по пътя към парка, който е на края на блока. Продължи да се движи, въобще не спря“, rразказва един от очевидците на трагедията.

Кметът на града Шон Райли заяви, че това е „травмиращ“ момент за града. „Сърцето ми е с всички, които са засегнати от този безсмислен акт“, каза той на пресконференция.

Свидетелка на трагедията разказа пред телевизионния канал Fox6, че колата е ударила танцова група от момичета на възраст между 9 и 15 години.

От Белия дом заявиха, че „следят отблизо“ ситуацията в Уокеша, каза официален представител, и че е предложена подкрепа „при необходимост“ на щатските и местните власти./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...