Quantcast
Новини Пловдив » България » Пловдивски социалисти опровергаха Нинова, искат заседание на НС
България Важно Политика

Пловдивски социалисти опровергаха Нинова, искат заседание на НС

Корнелия Нинова

Пловдивски социалисти опровергаха Корнелия Нинова, след като днес в съобщение до медиите от пресцентъра на БСП обявиха, че няма внесена подписка за свикване на заседание на НС на БСП. „Отказът от разговор в легитимните органи е поредният опит да бъдат заметени проблемите и да се затворят процесите и решенията в партията единствено в близкия кръг на председателката в оставка“, се казва в позицията на социалистите.

Ето какво написаха те:

Във връзка с разпространяваната от Пресцентър на БСП информация, че няма внесена подписка за свикване на заседание на НС на БСП, ние членовете на ръководния орган на партията от област Пловдив заявяваме, че в нарочни декларации сме изразили своята воля за свикване на присъствено заседание на Националния съвет на 23 ноември 2021г.

Тези декларации са изпратени на официалната електронна поща на НС на БСП, която се ползва при вземане на решения при неприсъствени заседания. Това прави свикването на присъственото заседание още по- легитимно, с оглед дистанционната форма на дейност на ръководните органи. Твърдението, че такива заявления не са заведени е проблем на началника на отдел „Деловодство“, който е на пряко подчинение на г-жа Нинова. Прави впечатление, обаче избирателното входиране на получените писма.

Уставът на БСП е категоричен. Съгласно чл.32, ал. 8 Националният съвет се свиква по искане на една трета от членовете на НС.

ИБ на НС на БСП не е органът, който да се произнесе по събраната подписка от 64 членове на НС и няма право да ограничава провеждането му. Тези подписи са събрани по същия кумулативен начин, както г-жа Нинова събра своите съмнителни 103 гласа за неприсъственото заседание от събота.

Нежеланието да се обсъди реалното състояние на партията доведе до съкрушителния резултат за БСП на проведените три парламентарни избора. Отказът от разговор в легитимните органи е поредният опит да бъдат заметени проблемите и да се затворят процесите и решенията в партията единствено в близкия кръг на председателката в оставка.

Членове на НС на БСП
1. Петър Мутафчиев
2. Атанас Петков
3. Явор Гечев
4. Галин Дурев
5. Георги Търновалийски
6. Атанас Телчаров
7. Виолета Христодулова
8. Теодора Халачева
9. Пенчо Шапков
10. Красимир Карамфилов
11. Иван Цанов
12. Александра Берданкова

Още новини по темата

Изпълнителното бюро на БСП: Утре няма заседание на Националния съвет

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...