Quantcast
Новини Пловдив » България » Радомир Чолаков: Българите предпочетоха статуквото, с проф. Герджиков показахме алтернативата
България Важно ИЗБОРИ 2021

Радомир Чолаков: Българите предпочетоха статуквото, с проф. Герджиков показахме алтернативата

Радомир Чолаков

Българите предпочетоха статуквото. При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно правителство, атаки срещу симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на огромна част от хората изобщо да гласуват.Това заяви пред bTV Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурите на Анастас Герджиков и Невяна Митева.

„Рано или късно съм сигурен, че човек с профил като проф. Герджиков или самият той ще бъде държавен глава. Ние се гордеем с тази кандидатурата. Показахме друга възможност, алтернативата за президент на Българи, коментира той.

Пловдивският депутат от ГЕРБ обясни, че са издигнали кандидатурата на Герджиков късно и ако са имали месец повече, най-вероятно резултатът е щял да бъде друг.

„Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент – отношенията с Турция, Украйна и ЕС; ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца; какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли, каза още Чолаков. Той допълни, че срещу симптаизанти на ГЕРБ в държавните институции се извършват репресии./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...