Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Товарен електромобил подпомага работата на кметството в „Тракия”
Градът Пловдив Случка на деня

Товарен електромобил подпомага работата на кметството в „Тракия”

Електрически товарен автомобил подпомага работата на администрацията в район „Тракия”. Той е произведен в Пловдив и е предоставен за временно ползване от производителя „Милара интернешънъл”.
„Благодаря на собственика Красимир Петков и на екипа на компанията за предоставената възможност да използваме екологичен транспорт във всекидневната ни работа. Той е безшумен и удобен за работа в обществени пространства”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Товарният електромобил подпомогна провеждането на първата Мисия „Лаута” на 2 октомври тази година и с него бе извозван събрания при акцията битов отпадък.

Камиончетата са местно производство и могат да бъдат изработени в зависимост от нуждите на потребителите с различни отделения за товар – от стандартни алуминиеви контейнери до пръскачки за вода.

„Като администрация се стремим да бъдем пример и да поощряваме използването на екологичен транспорт. Именно за това още от първия ми управленски мандат заедно с експертите от районното кметство се придвижваме с електрически скутери и велосипеди при изпълнение на задачите си”, сподели още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Много са и инициативите за популяризиране на „зеления” транспорт в най-младия пловдивски район, като най-мащабната е откриването всяка пролет на велосезона в „Тракия”./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...