Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Хванаха мъж, превозвал мигранти вчера, изправят го пред съда
Градът Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Хванаха мъж, превозвал мигранти вчера, изправят го пред съда

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем  по бързо производство мъж на 48 г.,който вчера на автомагистрала „Тракия“, в участъка край с. Цалапица, е дал като подкуп сумата от 400 лева на двама полицейски служители от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, за да не извършат действия по служба – проверка на автомобила, в който превозвал мигранти.

Мъжът е обвинен и за това, че на същата дата и място, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал трима граждани на Сирия да пребивават и да преминават незаконно през страната, като използвал за това моторно превозно средство.

По случая е установено, че на 21 ноември, на автомагистрала „Тракия“ полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 48-годишния мъж. Те поискали документите му, при което водачът излязъл от автомобила, за да им ги даде.

Мъжът поставил документите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. 48-годишният мъж е бил задържан. При извършена проверка в багажното отделение на лекия автомобил „Мерцедес“ са били открити трима чужденци без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Сирия – двама от тях младежи на 16 г. и момче на 12 г. Пътували в посока към София. Настанени са в Миграционен център.

Шофьорът на мерцедеса е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Наказанието, предвидено от закона по първото повдигнато обвинение спрямо 48-годишния мъж, е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а по второто – лишаване от свобода от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Действията по разследването продължават.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...