Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Иво Лудия, обвинен в отвличане, остава в ареста
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Иво Лудия, обвинен в отвличане, остава в ареста

Иво Даскалов

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов, по прякор Лудия, който е обвинен в отвличането на Фарук  Манаф, към когото е проявена особена жестокост. Обвинени са общо четирима души, сред които бившият началник на Трето РУ на МВР в Пловдив и негов служител полицай.

Апелативните магистрати прецениха, че правилно Окръжен съд – Пловдив е отказал промяна на мярката за неотклонение спрямо  Даскалов, като определението за това е законосъобразно и обосновано. Налице са данни за извършеното деяние, които се откриват в показанията на пострадалия Фарук Манаф и на обвиняемия Даниел Димитров има достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на Иво  Даскалов към деянието, за което му е повдигнато обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, има опасност  Даскалов да извърши престъпление. Тази опасност произтича от лошите му характеристични данни, тъй като е осъждан два пъти до сега, както и от механизма на извършване на отвличането. Срещу него има още едно разследване за катастрофа с трима загинали, станала на 2.05.2021г. на Околовръстното шосе на Пловдив.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе при отсъствие на обвиняемия, който е заявил в писмена форма, че не желае да присъства поради здравословното си състояние. Предстои изготвянето на нова комплексна съдебно медицинска експертиза, която да установи дали здравословното състояние позволява на обвиняемия да пребивава в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...