Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Илон Мъск показа сина си и обясни защо иска да колонизира Червената планета
Важно Свят

Илон Мъск показа сина си и обясни защо иска да колонизира Червената планета

Главният изпълнителен директор на Space X Илон Мъск иска да отдалечи човечеството по-далеч от родната му планета и тези планове набраха скорост с изменението на климата, възможните удари на комети и намаляващата раждаемост. Разбира се, има и голяма опасност от, както казва Мъск, „добрия стар ядрен армагедон“.

50-годишният Мъск, който наскоро беше обявен за най-богатия човек на планетата, очерта амбициозния си план за създаване на постоянна база на Червената планета по време на конференцията Zoom на Националната академия на науките, съвместна среща на Комитета за космически изследвания и Съвета по физика и астрономия.

„Мъск е загрижен за „цивилизационните рискове, които потенциално можем да смекчим“, и вярва, че мултипланетарното човечество е основният начин да се постигне това“, съобщава Futurism.com.

„Ако чакаме прекалено дълго, земята ще стане необитаема. По този начин, в дългосрочен план, очевидно, всички сме мъртви“, каза той.

Мъск призна, че първите няколко пътувания до Марс могат да се окажат „неудобно пътуване“, давайки за пример първите пресичания на Атлантическия океан. Американският милиардер заяви на миналогодишната среща на върха „Хората на Марс“, че изграждането на база на Червената планета ще бъде много трудно и опасно.

„Няма да е за хора със слаби сърца. Има голям шанс да умрете. И ще бъде трудно, но ще бъде великолепно, ако успеем“, казва той.

И докато пътуваме до Марс, гледката в нашите огледала може да не е красива. Изглежда обаче, че Мъск вече е предсказал най-лошото за нашата планета.

„Винаги има риск някоя комета да унищожи континент“, каза той на срещата на двата борда в сряда.
Милиардерът също предупреди за въглеродните емисии, топенето на ледовете и спадащата раждаемост, като ги нарече подценен риск.

Но освен кометите, изменението на климата и спадащата раждаемост, Мъск казва, че има и друга опасност.

„Винаги можем да очакваме добрият стар ядрен армагедон. Това не е изключено. Това не е знак за това какъв е рискът, но определено не е нулев“, заключи Мъск.

По време на конференцията на екрана се появи и най-малкият син на Мъск, който е от връзката му с певицата Граймс./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...