Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Огнен ад! 46 загинаха при пожар на автобус на магистрала „Струма“
България Важно Инциденти Крими

Огнен ад! 46 загинаха при пожар на автобус на магистрала „Струма“

46 души загинаха при пожар в автобус, съобщи МВР. Инцидентът стана на магистрала „Струма“ малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек.

Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония.

Превозното средство е влязло в страната ни от Турция. Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София, след което е продължил. След около час превозното средство с регистрация в Скопие е катастрофирал.

Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал, предаде БТА.

Една от версиите е, че автобусът се е ударил в мантинелата. Това е причината да не може да се каже със сигурност дали автобусът първо е катастрофирал и после се е запалил или първо е станал самият пожар в превозното средство.

Седем души са спасени и са откарани в „Пирогов“. о първоначална информация състоянието им е стабилно.

Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от югозападната ни съседка Зоран Заев. Пред Нова тв той съобщи, че сред жертвите има и деца.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“ е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел „Долна Диканя “ – път III-627 – Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалово“.

Властите призовават над мястото на инцидента да не се пускат дронове.

Премиерът Стефан Янев поднася своите съболезнования към загиналите. В момента органите на централната и местната власт полагат всички необходими усилия, за да окажат съдействие на потърпевшите, написа в страницата на Министерския съвет премиерът.

Компетентните институции работят и за изясняване на обстоятелствата и причините за тази огромна трагедия. След разговори с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков, Министерството на труда и социалната политика в спешен порядък ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите заради пожара. Премиерът е разпоредил да бъдат организирани задълбочени и прецизни проверки от страна на МВР, на сигурността в този тип социални институции в страната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...