Quantcast
Новини Пловдив » България » Премиерът Зоран Заев: Жалко, че има загинали деца, трагедията е голяма
България

Премиерът Зоран Заев: Жалко, че има загинали деца, трагедията е голяма

Болката ни е голяма. Разследват се причините за инцидента. Все още не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация. Българските власти и премиерът Янев ни информират за предприетите действия. Седмината оцелели са под лекарско наблюдение, това каза по повод трагедията на магистрала „Струма“ премиерът на Северна Република Македония Зоран Заев.

Самоличността на загиналите тепърва ще се установява, не знаем все още нищо. Информирах нашите служби да подготвят екипи и да пристигнат на мястото. Аз също идвам в България, за да посетя хората в болницата. Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило.

Дали пожарът е възникнал преди или по време на катастрофата не се знае, това българските експерти ще установят. Болката ни е голяма, моите съболезнования към семействата на загиналите. Ще се молим за здравето на оцелелите. Първичната информация е, че групата се е връщала от екскурзия в Истанбул, но не можем още нищо да потвърдим, каза още Заев.

Премиерът на Република Северна Македония, заедно с министъра на външните работи Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче пътуват към мястото на трагедията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...