Quantcast
Новини Пловдив » България » Ева Кикерезова спаси ръката на дете, последва „буря“ в мрежата
България Важно Истории Посоки ФБстатус

Ева Кикерезова спаси ръката на дете, последва „буря“ в мрежата

Ева и Кирчо, чиято ръка е наместена и гипсирана. С тях е и сестричката му Даниела.
Ева и Кирчо, чиято ръка е наместена и гипсирана. С тях е и сестричката му Даниела.
  • Синоптичката призовава добри хора да дарят таблет или някакво мобилно устройство на Кирчо и сестра му Даниела, за да могат да учат онлайн

 

Синоптичката на БНТ Ева Кикерезова заведе дете със счупена и подута ръка в болницата и предотврати сериозни последици за здравето на малчугана. Срещнала 5.класника Кирчо и сестричката му в мола, където двамата влезли да просят, но били прогонени. Ева обаче ги почерпила, защото дъщеря ѝ имала рожден ден. Кирчо обаче казал, че го боли ръката, а Ева се усъмнила и го помолила да покаже къде го боли. Останала изумена от подутата и посиняла ръка на детето и веднага го повела към болницата, а съпругът ѝ останал да организира партито за рождения ден на щерката.

Ето историята на Ева Кикерезова от първо лице, без редакторска намеса. Разказаното от синоптичката предизвика лавина от коментари и реакцииза няколко часа. 

Какъв ден само… Тежък, но с щастлив финал, въпреки че втората снимка е от линейката. И така, тези две хубави деца са Кирчо и Даниела… Срещнах ги в мола, докато семейно хапвахме набързо. Влязоха в нашето ресторантче явно, за да просят, но бяха бързо прогонени. Сви ми се сърцето. Още повече, че и дъщеря ми имаше днес рожден ден, исках да ги почерпя. Поискаха си пуканки. Взех им ги, взех им и десерт, но понеже се съмнявах, че ще ги занесат на някой друг да ги изяде, условието беше да ги изядат пред мен. Седнахме тримата на едни диванчета и се разговорихме. Едно от първите неща, които Кирчо каза беше, че го боли ръката. В началото го изгледах подозрително, защото реших, че е поредният трик да искат още пари, но все пак го помолих да ми покаже къде го боли. Вдигна ръкава и останах изумена – ръката му беше почти неподвижна, издута и посинена, очевидно счупена. Не можех да повярвам дори, че детето стои все още до мен и стоически си говорим, понеже повечето от нас знаем каква е болката при счупена кост. Разбрах, че са само двамата, нямаше родители с тях, не знаеха номера на майка си и реших да се обадя на 112. Даниела явно се уплаши и реши, че трябва да си тръгват, но батко ѝ явно изпитваше вече много силна болка и каза, че е съгласен да отидат в болницата, при условие, че съм тях. Имаше и моменти на размисляне и опити за бягство от страх, но им обещах, че ще остана с тях до края и няма да позволя на никой да ги даде на Социалните. Това беше техният ужас. Само след 20 минути пред мола вече ни чакаше линейка. Много мил лекар, който обаче ме предупреди, че ще трябва да дам обяснения за случая пред полицаите и дали съм готова да го направя. Имах още два часа до началото на партито за рождения ден на Ети. Тръгнах с тях, мъжът ми Django Bezokov и децата ми се прибраха, за да се оправят. Оказа се, че Кирчо, в събота късно вечерта го е блъснала кола, докато е карал колелото си в Люлин и се е ударил в стената на мола. Разбил си е главата и си е счупил китката. Отишъл е сам до Пирогов, но го е хванало страх, че ще го дадат на Закрилата (така наричаха “Закрила на детето) и е избягал. Страх го беше и от “боцкането”, но разбра, че няма да го боли. Не повече и от болката на счупената му ръка. И така, хванати за ръце, със скъсаните и мръсни дрехи, Кирчо все пак получи своята помощ и от лекарите, и от полицаите. Намерихме телефона и на майка му, жената дойде възможно най-бързо и тя го пое нататък. Вече е с наместена ръка и с гипс. Обаче с откраднато колело. В пети клас е, много е умен и доста възпитан, може хубаво да чете и добре да смята, но е доста изостанал, защото няма нито таблет, нито смартфон, а учи онлайн. Съответно не е бил в час от няколко седмици. А за Даниела думите не ми стигат да ви опиша колко уникално умно дете е. Тя е в трети клас и вече учи присъствено, но не се знае до кога.

Та така, моля ви, ако някой е видял нещо, свързано с инцидента около мола в Люлин (по негови думи) в събота вечерта, около 22:44, моля ви, нека се свърже с полицията. И също така, ако на някой му е останал стар апарат, който не ползва и би искал да го даде на Кирчо, нека ми пише. На Даниела ще дадем този, на който едната ми дъщеря гледа клипчета от време на време. И ако имате запазени обувки за момче за зимата, около 37-38 номер, както и зимни дрехи, отново можете да се свържете с мен, за да ги занесем на Кирчо и Даниела. ❤️
Благодаря ви от сърце! ❤️❤️❤️

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...