Quantcast
Новини Пловдив » България » Отнемат лиценза на „Беса Транс“ – изгорелият автобус нямал разрешително за превоз
България

Отнемат лиценза на „Беса Транс“ – изгорелият автобус нямал разрешително за превоз

Македонското министерство на транспорта и съобщенията започва процедура по отнемането на разрешителното на фирмата „Беса Транс“, която е собственик на автобуса, в който загинаха 45 граждани на Северна Македония при катастрофата на магистрала „Струма“.

Транспортният министър на СРМ Благой Бочваровски съобщи, че „Беса Транс“ е извършвала международен транспорт, без да има разрешително за конкретното пътно превозно средство. Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството. Полученият лиценз през 2018 г. за „Беса Транс“ е бил нарушен от компанията и поради тази причина властите  започват процедура по отнемането на разрешителното.

Екскурзията е била евтина, за около 80 евро. Много млади хора са отишли на това пътуване до Истанбул. Имало е цели семейства с деца, двойки, някои дори са били на сватбено пътешествие. Целият персонал на един ресторант в Скопие също е пътувал, съобщи директорът на Македонската информационна агенция МИА Драган Антоновски.

Доколкото ми е известно, няма организирано пътуване от Република Северна Македония към България на близки на пострадалите и жертвите от катастрофата, но много хора вече са пристигнали в София, за да се информират на място за роднините си, каза още Антоновски.

Междувременно изгорелият автобус беше изтеглен от магистралата и движението при 32-я километър в посока София е възстановено.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...