майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Отнемат лиценза на „Беса Транс“ – изгорелият автобус нямал разрешително за превоз
България

Отнемат лиценза на „Беса Транс“ – изгорелият автобус нямал разрешително за превоз

Фаталният инцидент стана в края на ноември 2021 г.

Македонското министерство на транспорта и съобщенията започва процедура по отнемането на разрешителното на фирмата „Беса Транс“, която е собственик на автобуса, в който загинаха 45 граждани на Северна Македония при катастрофата на магистрала „Струма“.

Транспортният министър на СРМ Благой Бочваровски съобщи, че „Беса Транс“ е извършвала международен транспорт, без да има разрешително за конкретното пътно превозно средство. Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството. Полученият лиценз през 2018 г. за „Беса Транс“ е бил нарушен от компанията и поради тази причина властите  започват процедура по отнемането на разрешителното.

Екскурзията е била евтина, за около 80 евро. Много млади хора са отишли на това пътуване до Истанбул. Имало е цели семейства с деца, двойки, някои дори са били на сватбено пътешествие. Целият персонал на един ресторант в Скопие също е пътувал, съобщи директорът на Македонската информационна агенция МИА Драган Антоновски.

Доколкото ми е известно, няма организирано пътуване от Република Северна Македония към България на близки на пострадалите и жертвите от катастрофата, но много хора вече са пристигнали в София, за да се информират на място за роднините си, каза още Антоновски.

Междувременно изгорелият автобус беше изтеглен от магистралата и движението при 32-я километър в посока София е възстановено.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...