Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Учениците в Кричим се връщат в клас без тестване, в Карлово и Куклен минават на ротация
Важно Градът Карлово Кричим Куклен Регион

Учениците в Кричим се връщат в клас без тестване, в Карлово и Куклен минават на ротация

Снимката е илюстративна
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Галина ГЕОРГИЕВА

Всички ученици от Кричим се връщат от утре в училище, без да бъдат тествани за COVID-19. Това е първата община в Пловдивска област, при която 14-дневната заболеваемост е под 250 на 100 000 души, а според заповедта на здравния министър при този вариант се учи присъствено, без ротация и без изследване всяка седмица за вируса.

От утре на ротация ще са учениците от 5. до 12. клас в Карлово и Куклен. В двете общини децата от 1. до 4. клас продължават да учат присъствено при тестване за COVID-19, като 50% от родителите във всяка паралелка трябва да са съгласни.

„Заболеваемостта в двете общини е паднала под 500 на 100 000 души, което означава, че 50% от паралелките от 5. до 12. клас се връщат в училище една седмица, останалите 50% продължават на обучение от разстояние в електронна среда. Следващата седмица се сменят. Учениците от начален етап са в класните стаи след тестване два пъти седмично“, коментира пред ПловдивПрес началникът на РУО-Пловдив Антоанета Кръстанова.

Тя обясни, че в Пловдив тенденцията също е за спад на заболеваемостта, днес е 559 на 100 000. „Докато падне под 500 на 100 000 души, големите ученици ще са в ОРЕС, след това минават на ротация.  Децата от начален етап  продължават да се тестват два пъти седмично. Днес сме раздали допълнителни тестове в 45 училища в Пловдив и областта. В понеделник дадохме в 8 училища, като в 6 от тях децата се върнаха за първи път в клас. В Розино бяха заявили 300 допълнителни теста. В трите училища в „Столипиново“ също се върнаха учениците от 1. до 4. клас, първоначално в нито една паралелка там нямаше декларации за съгласие от родителите“, обясни Кръстанова и посочи, че са раздадени 2240 нови теста.

Училищата в Пловдив и областта ще получат утре за още две седмици тестове за малките ученици.

По думите й  има спад на заболеваемостта в почти всички общини в областта, с изключение на Лъки, където днес са отчетени 878 на 100 000 души.

„Подобна беше преди време ситуацията в Сопот. На 22 ноември в Лъки заболеваемостта е била 669 на 100 000, а днес вече сериозно се е увеличила. Там децата от 1. до 4. клас са в класните стаи с тестване за ковид, а останалите ученици са на обучение от разстояние в електронна среда“, каза началникът на РУО-Пловдив./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...