Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Защо напускането на арх. Балчева не е добра новина за Пловдив
Важно Градът Мнения Общество Община

Защо напускането на арх. Балчева не е добра новина за Пловдив

Слави Георгиев
Слави Георгиев
  • Нямайте съмнение, че арх. Балчева напусна под натиск. Победиха църковните лобита, приятелските кръгове и групите в Общинския съвет, които си търсят рестото за подкрепата за 40 милионния заем от юли месец

Назаем от съветника Слави ГЕОРГИЕВ, ФБ

Напускането на арх. Балчева от община Пловдив, не е добра новина. Въпреки че имахме диаметрално различни виждания за развитието и стопанисването на общинските имоти, тя бе изключително подготвен специалист, притежаващ необходимите квалификации и опит.

Престоят ѝ в общината, бе съпроводен с огромен натиск от лобита и частни интереси, между които тя се опитваше да балансира. Не е тайна, че добрите специалисти познават всички вратички в законите. Разделянето на ресорите ѝ между различни зам-кметове, е лошо управленско решение, което ще доведе до прогресивно увеличаване на лобизма и свръх концентрация на власт в „момчето за всичко“ Пламен Райчев, който не познава материята и няма нужната квалификация.

Ясно се видя на последното заседание на Общинския съвет как гл. арх. Ахрянов правеше неистови опити да обясни как няма да има застрояване до Ботаническата градина, когато всъщност точно това бе характера и смисъла на предложението.

Всъщност оттук нататък, кметът Здравко Димитров вече изцяло владее община Пловдив, разполагайки на 100% с послушни зам-кметове, които сляпо следват неговата воля и интереси.

Нямайте съмнение, че арх. Балчева напусна под натиск. Победиха църковните лобита, приятелските кръгове и групите в Общинския съвет, които си търсят рестото за подкрепата за 40 милионния заем от юли месец.

В крайна сметка, напускането на арх. Балчева показва, че е решила да запази честта и достойнството си, преди да е станало прекалено късно.

Още

Зико за арх. Балчева: Опитах се да я спра

Ключов зам.-кмет на Пловдив си тръгва

Срамни сцени: Арх. Невена Балчева лъже и бяга от възмутени граждани (ВИДЕО)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...