Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Нова консервна фабрика за екологично чиста продукция строят край Брезово, откриват 60 работни места
Бизнес Бизнес под карантина Брезово Важно Екология Регион Храни и напитки

Нова консервна фабрика за екологично чиста продукция строят край Брезово, откриват 60 работни места

Предприятие за преработка на екологично чиста селскостопанска продукция ще бъде изградено край Брезово. То ще консервира гъби и пчелни продукти. Инвестицията е на стойност 3.5 милиона лева, като част от средствата  – 1 720 194 са осигурени безвъзмездно по линия на Държавен фонд „Земеделие“. Останалите 1,8 милиона са собствени средства на частния инвеститор „АПК Брезово“. Теренът за строежа на фабриката е около декар и половина и се намира между Чоба и Брезово. Ще бъдат открити нови 60 работни места.

„С тази инвестиция се поставя началото на новата зелена индустриална зона, в която ще намират място само иновативни производства, които отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха“, посочи кметът Христо Енков. Преди 2 години община Брезово успя да сертифицира южната си част откъм Средна гора, като екологично чиста и обяви намеренията си да превърне района в първата зелена община в България.

Първата копка на екологичната консервна фабрика направиха управителят на „АПК Брезово“ Антон Николов и кметът на Брезово Христо Енков. „Работим успешно заедно с община Брезово и този проект е пример за това“, коментира инвеститорът Антон Николов. Имаме и социално отговорна позиция, откриваме 60 нови работни места, допълни още Николов. Той подчерта, че напълно подкрепя инициативата на Брезово да превърне района в екологично чиста територия. Точно по тази причина избрахме Брезово, защото с тяхната инициатива се получава много добра синергия, имам предвид екологично чистата продукция, която може тук да се произвежда като основна суровина, която после фабриката ще преработва. Това ще е висока добавена стойност към нашата продукция със сигурност, каза още Николов. Според него, до средата на следващата година предприятието би следвало да бъде въведено в експлоатация.

Още

Строят консервна фабрика в Брезово, разкриват десетки работни места

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...