Quantcast
Новини Пловдив » Община » Община Пловдив и Пловдивският университет с още едно сътрудничество в социалната сфера
Образование Общество Община Пловдив

Община Пловдив и Пловдивският университет с още едно сътрудничество в социалната сфера

Заместник-кметът Георги Титюков и доц. Людмила Векова подписаха споразумението.
Заместник-кметът Георги Титюков и доц. Людмила Векова подписаха споразумението.

Споразумение за подобряване качеството на образованието и осигуряване на възможност за придобиване на практически умения и компетенции от страна на студентите от специалност „Социални дейности“ към ПУ „Паисий Хилендарски“ подписаха заместник-кметът Георги Титюков и доц. Людмила Векова, ръководител катедра.

„Община Пловдив е разкрила 57 на брой социални услуги, които обхващат няколко хиляди хора в нужда. Ето защо е необходимо да работим с подготвени кадри, които още от студентската скамейка да знаят какво е естеството на тяхната бъдеща работа, която е от изключителна важност“, коментира заместник-кметът Титюков.

Партньорството е факт от 2014г., като съвместните инициативи са свързани с практическо обучение на студенти и докторанти, както и квалификация на преподавателите. Те провеждат стажове, различни доброволчески инициативи и мероприятия с хуманитарен характер.

Така студентите от „Социални дейности“ още от първи курс имат възможност да натрупат опит и да придобият реална представа за работата със социално уязвими членове на обществото, които са с различни нужди – деца и възрастни хора и такива с увреждания. Целта е да придобият необходимите компетенции и умения.

„Идеята е да променим учебните планове на база на практиката, така че до края на обучението си студентите да преминат през целия набор социални институции, които се увеличават непрекъснато, което пък е насочено към по-големите изисквания към образованието“, посочи доц. Векова.

„Добрата и качествената услуга е факт, когато има добър екип. Опитваме се да мотивираме младите колеги да работят в социалните дейности и им показваме, че имат реализация на пазара на труда, стига да искат“, уточни Веселина Ботева директор дирекция „Социална политика“. Тя заедно със заместник-кмета Георги Титюков са част от консултативния съвет, където дават предложения за учебното съдържание в обучението на студентите от катедрата.

„Необходимо е тази професия да стане регулирана, а не както е сега – всеки на практика може да стане социален работник. По този начин ще се повиши качеството на услугата и студентите ще са по-уверени, още повече че вече има минимален праг на заплащането“, сподели Недка Петрова, директор на КСУДС – Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...