Quantcast
Новини Пловдив » България » Българските прокурори са в Скопие, утре ще получат ДНК анализи и документи
България

Българските прокурори са в Скопие, утре ще получат ДНК анализи и документи

Главният прокурор на СРМ Любомир Йовевски

Командированите представители на българската Главна прокуратура са вече в Скопие и утре ще получат ДНК анализите от роднините на загиналите, заедно с осигурената досега документация, най-вече иззетата от „Беса Транс“. Към тях ще бъдат добавени и данните от Министерството на транспорта и съобщенията, заяви главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, съобщава БТА.

На експертизата за потвърждаване на идентичността с ДНК анализ ще присъстват и двама представители на Съдебна медицина, за да се ускори процедурата, каза още Йовески. Той потвърди и за намереното по-рано днес още едно тяло на загинал пътник, което е пренесено в института в България. „Става дума за лице на по-млада възраст. В катастрофата са загинали 45 пътници, седем са на лечение в софиийската болница“, обобщи македонският главен прокурор.

Запитан как четири дни след случая е намерено още едно тяло, той обясни, че прокуратурата е работила прозрачно в целия процес и всичко, което е било предприето, е съобщено на обществото. „Абсолютно съм убеден, няма никакво съмнение, че е намерено още едно тяло, защото, както видяхте от снимките, автобусът е пострадал силно. При съответното разследване, в част от автобуса е намерено още едно тяло. Затова уверявам обществото, че няма никакво съмнение в това, потвърдиха ми го и българските прокурори и това е безспорен факт. Осмият пътник е споменат само от един от оцелелите, докато документацията показва нещо друго. На лечение в болницата са докарани седем пътници“, заяви Любомир Йовески.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...